Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2012

Morgan Stanley: Επαφές στην Αθήνα...

Επαφές ουσίας με σημαίνοντες παράγοντες φέρεται να είχε η Morgan Stanley στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα.

Εν μέσω γενικευμένης ρευστότητας, με το πολιτικό σύστημα σε νευρική κρίση και τους δανειστές να βάλλουν πάλι κατά ριπάς, οι κινήσεις του αμερικανικού οίκου ενδέχεται να έχουν σημασία για τη συνέχεια.

Καλά ενημερωμένη πηγή σημείωνε πως οι επαφές έγιναν σε δύο φάσεις, με τον υπουργό Οικονομικών και τους επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, και αφορούσαν τόσο τον τομέα των ελληνικών τίτλων όσο και το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Για τα ελληνικά ομόλογα, το ενδιαφέρον αμερικανικών σπιτιών θεωρείται εύλογο καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αποκομίσει σημαντικά κέρδη (εκτιμάται, πως κυρίως αυτά σήκωσαν τις τιμές των ελληνικών τίτλων).

Λέγεται, δε, πως η Moragn Stanley εκπροσωπούσε περί τα 14 επενδυτικά χαρτοφυλάκια (με θέσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ) και ότι οι συναντήσεις που έγιναν το διήμερο 29-30 στόχευσαν είτε στην ανανέωση μέρους αυτών των θέσεων είτε στη λήψη νέων.

Ενδιαφέρον όμως φέρεται να εκδήλωσαν και για τις αποκρατικοποιήσεις, ειδικότερα δε για τον ΟΠΑΠ και τους δύο λιμενικούς φορείς ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Μέσα στον γενικότερο χαμό των τελευταίων ημερών η αμερικανική παρουσία προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v