Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2012

«Μετρώντας» ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Τιτάν

Με… άγριες διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση. Χαμηλότερες τιμές για βασικούς δείκτες-μετοχές και γι’ αυτό ανεβάζουμε τέσσερα διαγράμματα ισάριθμων μη τραπεζικών τίτλων: ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Τιτάν.

Παραθέτουμε τα διαγράμματα της ομάδας ανάλυσης eZMarket και το συμπέρασμα για κάθε μία μετοχή ξεχωριστά.

Για τη μετοχή της ΔΕΗ, αναφέρεται ότι η συμπεριφορά της παρουσιάζει ενδείξεις για επικείμενη υποχώρησή της. Αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί από την καθοδική διάσπαση του επιπέδου των 3,9 €. Αντίθετα, η ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 4,5 € θα οδηγήσει στον σχηματισμό αναστροφής, που δημιουργεί σε αποτυχία και θα έχει ως αποτέλεσμα μια βίαιη ανοδική κίνηση. Σε αυτό το σημείο οι επενδυτές που πρέπει να έχουν μειώσει τις ενδεικτικές αγοραστικές θέσεις τους κατά τη διάσπαση της Σ425 παραμένουν σε αναμονή. 

Για τη μετοχή του ΟΤΕ αναφέρεται πως φαίνεται ότι έχει λύσει καθοδικά έναν σφηνοειδή σχηματισμό. Η συνέχιση της καθοδικής της κίνησης επιβεβαιώνεται με την καθοδική διάσπαση του επιπέδου των 3,1 €. Το καθοδικό σενάριο αναστέλλεται μόνο εάν η μετοχή κινηθεί ανοδικά και ξεπεράσει τα 4 €. 

Για τη μετοχή της Μυτιληναίος επισημαίνεται πως προσπαθεί να επιστρέψει πάνω από την πολύ σημαντική αντίσταση που αντιμετωπίζει στα 3,3 €. Η προσπάθειά της αυτή διεξάγεται με τη βοήθεια ενός σφηνοειδούς σχηματισμού. Τυχόν καθοδική λύση του σχηματισμού θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ταλαιπωρίας της.

Τέλος, για τη μετοχή της Τιτάν αναφέρεται ότι στην πρόσφατη προσπάθεια (μία από τις πολλές) να απομακρυνθεί από την περιοχή της πολυετούς στήριξής της αυτή δημιούργησε έναν σφηνοειδή σχηματισμό. Εάν αυτός λυθεί καθοδικά, τότε οι πιθανότητες προσέγγισης των πολυετών χαμηλών της και η καθοδική τους διάσπαση αυξάνονται σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v