Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2012

Η μάχη που χάνεται, είναι αυτή που δεν δίνεται...

Παραφράζοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση, θα παρεκκλίνουμε λίγο της συνήθους καθημερινής μας προσέγγισης.

Αφορμή στάθηκαν κάποιες... ειδησούλες, από αυτές που περνούν στα ψιλά (αλλά ενίοτε κάνουν τη μεγάλη διαφορά), η παρέμβαση του stefanos tsiadis και οι πληροφορίες καλά ενημερωμένων πηγών μας.

Τη στιγμή όπου η ελληνική πλευρά βρίσκεται στα... σχοινιά και η Αθήνα δεν αποχωρίζεται τη φοβική τακτική της, «μικρότερα μεγέθη» έρχονται να δείξουν πως ένας αγώνας απαιτεί και τόλμη και σχεδιασμό και όραμα. Απλά παραθέτουμε τις...ειδησούλες.

Τη στιγμή όπου η Άγκυρα επιχειρούσε να προσεταιριστεί τους Κούρδους του Β. Ιράκ και για λόγους πολιτικούς (ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το ΡΚΚ) αλλά και για να αποκτήσει πρόσβαση στα πετρελαϊκά αποθέματα της περιοχής, ήρθε το χαστούκι στα νεοοθωμανικά σχέδια Ναβούτογλου.

Η Βαγδάτη αποκλείει την Turkiye Petrolleri -TPAO- από τις έρευνες στο Οικόπεδο 9 στην περιοχή Μπάασρα του Ιράκ. Χαστούκι και από τους Κούρδους της Β. Συρίας (αδελφό κόμμα της πολιτικής εκπροσώπησης του ΡΚΚ), οι οποίοι αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο - διακυβέρνηση (επί της ουσίας) των βόρειων περιοχών της Συρίας στα τουρκικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία με σειρά έξυπνων και στρατηγικών ενεργειών (*) με τις πλάτες βέβαια του Τελ Αβίβ προχωρά μεθοδικά στις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Χώρες «μικρές» (όπως η... μισή Κύπρος, με το βόρειο τμήμα της υπό τουρκική κατοχή), χώρες καθημαγμένες (όπως το Ιράκ) ή σε κατάσταση αιμορραγίας (Συρία) επιχειρούν (τουλάχιστον) να πορεύονται αξιοπρεπείς.

(*) Και με αφορμή το πετρελαϊκό της Κύπρου δικαιώνεται τώρα ο επίμονος αγώνας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν υπέκυψε στις πιέσεις της... κοινής λογικής, της ισχύος των δυνατών, των Ανανιστών (και των εκτός Κύπρου υποστηρικτών τους).

σ.σ.: σε αντίθετη κατεύθυνση η Αθήνα, εξουθενωμένη και παραδομένη, φαίνεται να συζητά τις «πονηρές» προτάσεις του G. Soros, το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Παρατηρητηρίου (ελπίζουμε όχι στη λογική του... Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι).

Για τον φίλτατο stefanos tsiadis να συμπληρώσω πως το θέμα ανέδειξε ο Νικόλας Χουντής. Ανέβηκε δε μεμονωμένα σε... περιεφερειακά ΜΜΕ και blogs (με ενδεικτικότερο το σχετικό θέμα του lobbystasgr.blogspot.gr
Εχει λερωμένη τη φωλιά του ο ΑΔΜΗΕ...στις 31/10).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v