Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2012

Χοντραίνει το παιχνίδι (*)

Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για «λαχεία», ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Ειδικότερα για την τρίτη περίπτωση, ο έγκυρος Φώτης Κόλλιας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι διαρροές από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες θα επικρατήσει όποιος δώσει τα περισσότερα και πως η απόφαση για τη ΔΕΠΑ δε συνδέεται με γεωστρατηγικές ή με άλλες ισορροπίες, ανοίγουν τον δρόμο και για τους Ρώσους ή σε σχήμα υπό τη ρωσική πλευρά».

Το κατά πόσον η απόφαση δεν συνδέεται με γεωστρατηγικές ή άλλες ισορροπίες το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Η στήλη εστιάζει στην ουσία της διαδικασίας, σύμφωνα με την οποία «ανοίγει ο δρόμος και για τους Ρώσους ή σε ΣΧΗΜΑ υπό τη ρωσική πλευρά». Ένα τέτοιο ενδεχόμενο και την Gazprom θα κρατούσε εντός παιδιάς και ενδεχομένως να λειτουργούσε υπέρ του ΜΟΝΟΥ ευρωπαϊκού - κοινοτικού ενδιαφερόμενου.

Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον πως σε αυτήν τη συγκυρία (και της φάσης εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή) ανεβαίνει επικοινωνιακά το «πετρελαϊκό», καθώς απόρρητη έκθεση (των Ηλία Κονοφάγου, Αντώνη Φώσκολου και Νίκου Λυγερού) βρίσκεται στα χέρια του Αντ. Σαμαρά.

(*) Ενδεχομένως να μην είναι τελείως άσχετη η πληροφορία εγκυρότατης πηγής, που θέλει ο πρωθυπουργός να προχωρά σε μία θεαματική κίνηση ανακήρυξης ΑΟΖ πριν από τις Εορτές.

σ.σ.: ακόμη και εάν θεωρηθεί πως όλες αυτές οι κινήσεις, οι διαρροές κι οι ενέργειες έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα (με πιθανά πολιτικά οφέλη), παρά ουσιαστικό, καλό είναι να γίνονται. Τουλάχιστον υποδηλώνουν στοιχειώδη παρουσία και εν πάση περιπτώσει από την... απέραντη σιωπή ή τις τραγικές δηλώσεις του μοιραίου για τον τόπο Γ. Παπανδρέου είναι κάτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v