Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 2 2013

Τους βολεύει να «κλοτσούν» το… κουτσό σκυλί

Με την κατάθεση της πρότασης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Στο σχετικό θέμα του euro2day αναφέρεται- μεταξύ των άλλων- και η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της «νόθευσης εγγράφου» και της «παράβασης καθήκοντος».

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και αυτό φαίνεται πως διευκολύνει πολλούς από το ίδιο το πολιτικό σύστημα που έχουν είτε εξίσου μεγάλο είτε μικρότερο (αλλά ουσιώδες) μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του τόπου.

Η θέση μας για τον πρώην τσάρο γνωστή και καταγεγραμμένη (χωρίς... γωνίες) και από τις στήλες του euro2day και του ΜΕΤΟΧΟΥ από την περίοδο ακόμη της παντοδυναμίας του αμετροεπούς πρώην υπουργού.

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την «ανηθικότητα» του ίδιου του συστήματος, που εξέθρεψε και έδωσε απεριόριστες εξουσίες στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ενός συστήματος που τώρα με περισσή ευκολία και άκριτη υποκρισία «κρύβεται» μέσα στον όχλο, που «κλοτσά» ένα... κουτσό σκυλί. Προφανώς και οι ευθύνες θα πρέπει να καταλογιστούν και η τιμωρία να αποδοθεί(αρχαιόθεν παρούσα η Νέμεσις).

Όμως είναι (τουλάχιστον) παράδοξο μέχρι πρότινος συνεργάτες, συνυπουργοί (άρα και συνυπεύθυνοι) να υπερπροβάλλουν τις πομπές μόνον του πρώην «τσάρου» για να σκεπάσουν τις δικές τους, για να διασώσουν (έτσι νομίζουν) το... πολιτικό τους τομάρι.

Δυστυχώς ο Κοζανίτης πολιτικός -μοιραίος αυτός και ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του Γ. Παπανδρέου, και όχι μόνο, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τη μετέπειτα συγκυβέρνηση Παπαδήμου- έχει απόλυτο δίκιο σε μία και μόνο θέση του, πως προορίζεται για... Ιφιγένεια για την προσπάθεια εξιλέωσης του συστήματος (στο πολύ κρίσιμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς).
σ.σ.: χρήσιμο θα ήταν στον πληθωρικό Ευ. Βενιζέλο να ξαναδιαβάσει προσεκτικότερα την τραγωδία του Ευρυπίδη.

(*) Για να μην παρεξηγούμεθα, από τον Εκηβόλο είχαμε αναφέρει λ.χ. (στις 9/3/2010) Ο γιαλός είναι στραβός ή... στραβά αρμενίζετε, (στις 8/3/2011) Γ. Παπακωνσταντίνου, μονίμως εκπλησσόμενος, κυρίως όμως (στις 3/5/2011) Από το φιάσκο του Αστακού στο... Ελληνικό και (στις 5/5/2011) Τα παίρνουν πίσω για το Ελληνικό, επί ημερών παντοκρατορίας του τότε «τσάρου».

Τον οποίο, όλως τυχαίως, ...πυροβολούν τώρα περισσότερο οι τότε υμνητές του, όπως άλλωστε συνέβη πρόσφατα και με την περίπτωση Λαυρεντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v