Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2013

Τιτάν: Ένας αξιόπιστος σηματωρός

Κατά γενική εκτίμηση, η μετοχή της Τιτάν αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους σηματωρούς για όσους παρακολουθούν σε βάθος χρόνου το Χ.Α.

Με αφορμή το κατατοπιστικότατο - μακροπρόθεσμο διάγραμμα της eZMarket (καθώς καλύπτει τη διακύμανση της μετοχής από το 1994-1995), μπορούμε να έχουμε έναν αξιόπιστο πλοηγό για τη συνέχεια.

Στο δεύτερο διάγραμμα, η χρονική περίοδος περιορίζεται σε λιγότερες χρήσεις, καλύπτοντας από το σύνολο του 2007 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης, η μέχρι στιγμής μη καθοδική λύση του σχηματισμού Κεφαλή και Ώμοι, που δημιουργούσε, είναι ακόμα μία ένδειξη πως η μακροχρόνια καθοδική πορεία του Χ.Α. (από το 2000) έχει τερματιστεί.

Επίσης, συμπεραίνεται πως ο FTSE Large Cap έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της πρώτης φάσης της ανοδικής πορείας του.

Για να ισχυροποιηθεί η τάση, θα πρέπει όλο και περισσότερες μετοχές να τροφοδοτούν την ανοδική δυναμική, καθώς στα μέχρι τώρα στηρίγματά του (ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.ά.) παρουσιάζονται ενδείξεις κόπωσης.

Υπό προϋποθέσεις, και με γνώμονα την πολυετή διακύμανση της μετοχής του, ο Τιτάνας μπορεί να είναι μία από αυτές που αναλαμβάνουν το έργο της τροφοδότησης της περαιτέρω ανοδικής συνέχειας.

Σημειώνουμε πως πλέον η συμμετοχή του τίτλου στη διαμόρφωση της βαρύτητας του FTSE Large Cap πλησιάζει το 5,50%, όταν συγκριτικά της πρώτης τραπεζικής (Εθνική) κυμαίνεται στο 8% περίπου, πάντα για τον ίδιο δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v