Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2013

S&B: Όταν έχεις τέτοιους συμβούλους…

Πλούσιο το ρεπορτάζ για την πρόθεση της S&B να... μεταναστεύσει. Για τη Δημόσια Πρόταση εν όψει μέχρι τα... καυτά ερωτήματα, που περιμένουν απαντήσεις. Μάλιστα, σε σχετικό θέμα του euro2day διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, πως «...οι απαντήσεις που δόθηκαν από την εταιρεία σε ερωτήματα της Κεφαλαιαγοράς όχι μόνο δεν έλυσαν, αλλά περιέπλεξαν την εικόνα».

Ας τα βρουν η διοίκηση της εισηγμένης, η Κεφαλαιαγορά και οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Όμως, η απορία μου είναι άλλη. Σχετίζεται και με όσα αναφέραμε στη στήλη για τον «...άνθρωπο του G. Soros στα μεγάλα έργα» που βεβαίως αφορούν τον Ευθύμιο Βιδάλη που διετέλεσε στέλεχος στον όμιλο. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο.

Προφανώς και είναι δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία να κλείνει την εταιρεία του και να μεταφέρει την έδρα της και τη δραστηριότητά της.

ΑΛΛΑ

η S&B δεν είναι μία τόσο απλή περίπτωση. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος είναι πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, ο όμιλός του εξορύσσει από την ελληνική γη πρώτη ύλη-μετάλλευμα (ας μην επεκταθούμε στο πρόβλημα της Μήλου).

Ως πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ (που υποτίθεται πως στέκεται στο πλευρό της... εθνικής προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση κι ο Αντ. Σαμαράς) έχεις άλλον ρόλο και άλλο ειδικό βάρος. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.

Παράλληλα, ένας δικός σου άνθρωπος, ο Ευθύμιος Βιδάλης, είναι διορισμένος από τον Κ. Χατζηδάκη (δηλαδή τον Αντ. Σαμαρά) στον τόσο νευραλγικό τομέα των μεγάλων έργων (...μεγάλα λεφτά, σαν να λέμε), παραμένοντας ακλόνητος στη θέση του. Προφανώς γιατί είναι αξιότατος σε ό,τι του έχει ανατεθεί και αποτελεσματικός, θέλω να πιστεύω.

ΟΜΩΣ

Τα μηνύματα, τα.... σημειολογικά, που λένε, ΔΕΝ συνάδουν ούτε με την... εθνική προσπάθεια ούτε με τον προσωπικό χαρακτήρα που έχει προσδώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εάν είμαι λάθος, το συζητάμε. Αλλά για σκεφτείτε, αυτή είναι η (υποτιθέμενη) μεγαλοαστική τάξη της χώρας, η επιχειρηματικότητα, η εν γένει συνεισφορά του επιχειρείν, του εφοπλισμού, στη βαθύτατη κρίση που διατρέχει την πατρίδα μας.

Σε παλαιότερες εποχές, των παππούδων μας, αυτός ο τόπος είχε βγάλει και μία δράκα εθνικών ευεργετών, Πατριωτών και προ πάντων Ανθρώπων. Τα Π και Α κεφαλαία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v