Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2013

Η διαπλοκή μας έχει ποτίσει...

Συνεχίζουν το «δέσιμο»... απτόητοι, σημειώνει στο -πολλοστό- άρθρο του-παρέμβαση για τις εξελίξεις στο μέτωπο ΟΠΑΠ - Intralot ο Γιώργος Παπανικολάου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «...Νέο σάλο προκάλεσε χθες μεταξύ των διεκδικητών του ΟΠΑΠ η πληροφορία ότι στις 2 Μαρτίου το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από εισήγηση του προέδρου Κώστα Λουρόπουλου, ενέκρινε την κατακύρωση στην Intralot όλων των αντικειμένων του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο. Με τη μόνη μάλιστα διευκρίνιση ότι εξαιρείται το... λογισμικό για τα παιγνιομηχανήματα videolotto (VLTs), το On line και το Ξυστό.

Έκτοτε, μια πολύ 'στενή' ομάδα στελεχών και συμβούλων του Οργανισμού, που φαίνεται ότι απολαμβάνουν την τυφλή εμπιστοσύνη του κ. Λουρόπουλου (παρότι είτε τα 'κληρονόμησε' από τη διοικητική ομάδα Σπανουδάκη, είτε έχουν πολυετή σχέση με τον ΟΠΑΠ), προετοιμάζει πυρετωδώς με την Ιntralot τις κρίσιμες λεπτομέρειες της νέας σύμβασης, ουσιαστικά απομονωμένη από όλη την υπόλοιπη διοικητική δομή.

Τα οργισμένα εξώδικα των διεκδικητών και οι γενικότερες αντιδράσεις ουδόλως φαίνεται να έχουν μεταβάλει αυτήν τη διαδικασία. Προφανώς, με την ανοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη, ο οποίος είτε συναινεί σε όσα συμβαίνουν, είτε ενδεχομένως αναμένει την τοποθέτηση του νέου προέδρου του Ταμείου Στέλιου Σταυρίδη, προτιμώντας να αφήσει τον ιδιαίτερα ελάχιστο πλέον χρόνο να κυλά, χωρίς να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες».

Και σκέφτεται πλέον ακόμη και ο πιο καλόπιστος φορολογούμενος-κάτοικος αυτής της χώρας: ΜΑ ΚΑΛΑ, σε ποιον βαθμό έχει (νε)ποτιστεί η διαβόητη διαπλοκή όλα αυτά τα χρόνια κι έχει διαστρωματωθεί σε πολιτικούς, επιχειρηματικούς (και λοιπούς ) χώρους και πρόσωπα; Κατεστημένα ετών ιδιωτικών συμφερόντων, που ωστόσο «ανδρώθηκαν» κυρίως μέσω συνεργασιών με το Δημόσιο, τις προμήθειες και τα έργα.

Ήθελα εδώ και καιρό να αναφερθώ στην περιβόητη υπόθεση ΟΠΑΠ - Intralot, καθώς η πυκνή αρθρογραφία του Γ. Παπανικολάου αναδείκνυε όλο και περισσότερα στοιχεία. Συνάμα, μία «σκοτεινή» πτυχή της λεγόμενης «μεταπολιτευτικής εποχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v