Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2013

Εγινε μια τρύπα στο νερό...

Εκνευρισμό προκαλούν στην κατασκευαστική αγορά τα νέα «ραντεβού» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έχει ξεκινήσει εφόδους στα γραφεία των εργοληπτικών συνδέσμων ΣΤΕΑΤ και ΣΑΤΕ.

Στο σχετικό θέμα του Φώτη Κόλλια ενημερώνεται ο αναγνώστης για τη θεατή κυρίως όμως για την αθέατη πλευρά του προβλήματος. Και για το πολιτικό παρασκήνιο, που πάντα ελλοχεύει σε ανάλογες περιπτώσεις. Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας πως το θέμα ενός ευρύτερου ανασχηματισμού είναι πάντα ανοιχτό, περισσότερο δε μετά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον πως σε αρκετά σενάρια πολιτικών συντακτών ο κ. Χατζηδάκης είτε μετακινείται σε άλλο υπουργείο είτε υποβιβάζεται κυβερνητικά.

Εύστοχη η βολή του έγκυρου Φώτη Κόλλια πως «Τώρα που ψάχνει η επιτροπή, δεν υπάρχουν διαγωνισμοί και γι' αυτό οι εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για συμβασιοποίηση ή δημοπράτηση 81 έργων συνολικού ύψους περί τα 2,4 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στους εργολήπτες».

Επί της ουσίας, πρόκειται για απροσχημάτιστο άδειασμα των εργολάβων στον Κ. Χατζηδάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλογιάννη. Οι Λ. Μπόμπολας, Γ. Περιστέρης, Ν. Κάμπας, Λ. Ιωάννου, Κ. Κουβαράς, Σ. Κόκκαλης απέναντι στη λεγόμενη εξουσία. Και είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που μπορεί να δώσει κάποιος σχεδόν απόλυτο δίκιο στους εργολάβους κρίνοντας από την αναποτελεσματικότητα, τη βραδύτητα, τη γραφειοκρατία και την αβελτηρία με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση (και η κάθε κυβέρνηση).

Όσα αναφέρει στο θέμα της η Έλενα Λάσκαρη για τους ρυθμούς... χελώνας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης για ... σταγόνα μόλις 200 εκατ. ευρώ (τον Ιανουάριο) είναι άκρως ενδεικτικά.

Και δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας, αλλά ούτε χωρά περαιτέρω σχολιασμός.
Δυστυχώς έτσι ΔΕΝ πηγαίνουμε πουθενά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v