Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2013

Τα Σωληνουργεία και ο ρόλος του σηματωρού (*)

Αν μπορέσουμε να αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση (άδικη τιμωρία της Κύπρου, ασφάλεια καταθέσεων κ.τ.λ.) αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι παρά η αναμενόμενη αργά η γρήγορα διόρθωση του πρώτου ανοδικού κύματος. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα λογιστικά υπερκέρδη των προηγούμενων μηνών να μπουν και πραγματικά στην τσέπη αυτών που αγόρασαν από τα πολύ χαμηλά. 

Η κίνηση που περιγράφεται στη μετοχή των ΣΩΛΚ είναι σε άμεση συσχέτιση του σεναρίου που θέλει ο Ftase 25 να δημιουργεί έναν ευρύτατο inverse head & shoulder (με γραμμή λαιμού τις 355 μονάδες). Από το επίπεδο όπου βρίσκεται τώρα, αναμένεται μια μικρή ή μεγαλύτερη ανοδική κίνηση, που όμως δεν θα έχει δυναμική. Ο τελικός του στόχος είναι η περιοχή των 230 μονάδων. Αντίστοιχα, για τη μετοχή των ΣΩΛΚ ο στόχος είναι το 0,80.

Μετά το πέρας της διορθωτικής κίνησης, η ανοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού (2,50 ευρώ) θα οδηγήσει τη μετοχή στα 4,50 ευρώ (ftase 25 κοντά στις 550 μονάδες) όπου θα έχουμε και το πέρας του δεύτερου ανοδικού κύματος (με ανάλογα δραματοποιημένες καταστάσεις, άγνωστες τώρα σε εμάς).

Τα θεωρητικά κέρδη από μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανώς τεράστια, αλλά τις ημέρες όπου θα εξελίσσεται ένα τόσο αρνητικό σενάριο ο φόβος και η προπαγάνδα για επικείμενη πλήρη κατάρρευση θα εμποδίσουν τους περισσότερους να τοποθετηθούν όπως συμβαίνει πάντα.

Ας σημειωθεί, ότι κατά τη γνώμη μου αυτή θα είναι η προτελευταία ευκαιρία τοποθετήσεων σε τόσο χαμηλά επίπεδα τιμών. Αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε μια άλλη φορά μιας και δεν είναι της παρούσης.

*Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Δεληγιάννη για τα στοιχεία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v