Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2013

Τα τουρκικά "τερτίπια" για το φυσικό αέριο

Ας μας επιτραπεί ακόμα μία παρέκκλιση από τα κυρίως τρέχοντα.

Διαβάζουμε στο euro2day: η Τουρκία θα μπορούσε να αμφισβητήσει νομικά οποιαδήποτε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ανέφεραν τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Μόσχα και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής έχει δηλώσει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου αποτελούν μια πιθανή επένδυση για τη Ρωσία.

"Οι πόροι αυτοί ανήκουν και στις δύο κοινότητες και το μέλλον τους δεν μπορεί να υπόκειται μόνο στη βούληση της Νότιας Κύπρου. Μπορεί να δράσουμε ενάντια σε αυτές τις πρωτοβουλίες αν χρειαστεί", σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters.

"Είναι εκτός οποιαδήποτε συζήτηση και απαράδεκτη η αποκλειστική χρήση των αποθεμάτων από τη Νότια Κύπρο" πρόσθεσε.

"Εξετάζουμε όλα τα νομικά μέσα. Μπορεί να πάμε την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά κανάλια" σημείωσε ο αξιωματούχος.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο - κάτι χειρότερο από τους γείτονες(*).

Ο θυμόσοφος λαός έχει αρκετές παροιμίες γι' αυτές τις περιπτώσεις...
...Ο λύκος και αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Ή η γνωστότερη... ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Αλλά και και όταν γεράσει ο λύκος γίνεται ρεζίλι των σκυλιών.

(*) Επειδή τους γείτονες και τους συγγενείς δεν τους επιλέγουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v