Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2013

Διπλό στοίχημα και πολύ παρασκήνιο

Έως τις 17/4 θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ και έως τις 29/4 για τη ΔΕΠΑ. Πλούσιο το προσκήνιο, πλουσιότατο, και όπως σημειώνουν γνώστες του παιχνιδιού σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις θα φανούν πολλά και ενδεχομένως να κριθούν περισσότερα.

Κατ’ αρχάς, στο θέμα του ΟΠΑΠ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα επιβεβαιωθούν (ή όχι) όσοι υποστηρίζουν πως η... μεθόδευση οδηγεί στην τελική φάση δύο παίκτες. Και ότι το εγχώριο επιχειρηματικό (και όχι μόνο) καθεστώς διατηρεί ακόμη τις δυνάμεις του και τις συμμαχίες του.
 
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως στην περίπτωση της ΔΕΠΑ θα φανεί κατά πόσον μπορεί να υπάρχει στο παρασκήνιο συμφωνία (ανοχής) μεταξύ της Ουάσιγκτoν και της Μόσχας για την επικράτηση της Gazprom (έναντι ποιων ανταλλαγμάτων δεν είναι της παρούσης), καθώς οι ΗΠΑ θέλουν ένα αντίβαρο στην αυξανόμενη γερμανική ισχύ-παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

Εάν όμως ΔΕΝ υπάρχει τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και η Αθήνα κινείται... αυτόνομα είτε παρερμηνεύοντας, είτε μη λογαριάζοντας (ενδεχόμενο αδύνατο, πρακτικά) τον αμερικάνικο παράγοντα, τότε η συνέχεια θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ όχι μόνο διαγωνισμοί «κλειδί» από επιχειρηματική κι οικονομική πλευρά, αλλά συνάμα και διαδικασίες-σηματωροί γενικότερων εξελίξεων στον τόπο και στην περιοχή.

Αυτά υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες και επιμένουν. Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v