Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2013

Πώς βλέπει η Fast Finance τον FTSE Large Cap

Το 280 τελικά ήταν επίπεδο αρκετό για να κρατήσει τους αγοραστές της αντίδρασης, που ξεκίνησε από τα χαμηλά της Τετάρτης, σχολιάζει η Fast Finance.

Πλέον το 283 στο ωριαίο είναι το σημαντικό μας intraday short, ενώ το 270 επίπεδο είναι η κοντινή στήριξη, παρ' όλα αυτά με γνώμονα το ημερήσιο θα ήθελε να διατηρείται το επίπεδο 274 ή ακόμα καλύτερα να καταφέρουμε μία διάσπαση του 283. 

Ο FTSE Large Cap μπορεί να απέχει από τα πρόσφατα χαμηλά του, παρ' όλα αυτά αρκετοί τίτλοι δοκίμασαν χτες και πάλι τα χαμηλά τους, ενώ αρκετοί κατέγραψαν και νέο χαμηλό. Η σημερινή συνεδρίαση πολύ σημαντική μιας και θα μας δείξει αν το χαμηλό της Τετάρτης είναι σημαντικό για το επόμενο διάστημα ή απλώς μία ανάπαυλα στην κίνηση.

Ο ΟΠΑΠ πλησιάζει ουσιαστικά στην τελική ευθεία για τους συμμετέχοντες και όσο διατηρεί το 610 μπορεί και πάλι να θελήσει ένα retest στο 650-660, που είναι κύρια αντίστασή μας. Ο ΟΤΕ κάνει μια προσπάθεια βάσης στο 450, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στη μεγάλη του τάση, ενώ η Βιοχάλκο δοκιμάζει τη μεσοπρόθεσμη στήριξή της στο επίπεδο 312, που θα μπορούσε να μας δώσει μία αντίδραση όσο κρατάει. Ο Σαράντης είναι και ο μόνος που παραμένει long από τις επιλογές μας, ενώ η Κρι Κρι είναι αυτή που έχει πολύ κοντινή είσοδο και πάλι μετά και τα εξαιρετικά της αποτελέσματα.

Ο τραπεζικός κλάδος, μετά τον φόβο σχετικά με το τι θα γίνει με τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, αλλά και με την ανακοίνωση για ΑμΚ της Alpha Bank συνέχισε με νέους πωλητές. Στην περίπτωση της Εθνικής το δεδομένο που έχουμε είναι πως πλέον το 85% της Εurobank είναι μέτοχοι της Εθνικής και πλέον είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο να χαλάσει, παρ' όλα αυτά το να μην προχωρήσει και ως πραγματική συγχώνευση μπορεί να συνεχίσει.

Πλέον, η Alpha, αν τα υπολογίζουμε σωστά, είναι μια ανάσα από την τιμή που ουσιαστικά θα κάνει την ΑΜΚ, μιας και υπολογίζεται στα επίπεδα 55-58, οπότε η τιμή στο ταμπλό έπιασε σχεδόν την τιμή, ενώ ουσιαστικά θα χρειαστεί και μία σημαντική διαφορά από αυτήν αν θέλει να πείσει κάποιους ιδιώτες να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, αφού πιθανολογεί πως θα καλύψει το 12% της συνολικής αύξησης.

Η Πειραιώς είναι η μόνη που έχει long σήμα με stop το 1720, ενώ χρειάζεται μια διάσπαση του 2180 για να δώσει συνέχεια στην κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v