Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2013

Οι τράπεζες σε σημείο καμπής

Η ανοδική διάσπαση των 155 μονάδων (για τον κλαδικό δείκτη) έχει κεντρίσει την προσοχή ορισμένων διορατικών αναλυτών και παικτών. Εκτίμησή τους είναι πως, εάν στην ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον κλάδο συνέχεια επιβεβαιωθεί πειστικά η συγκεκριμένη περιοχή, τότε θα είμαστε κοντά στην αναστροφή της μακροχρόνιας πτωτικής τάσης των τραπεζών.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή της αλλαγής κατεύθυνσης, το Χ.Α. θα μπορούσε να απαλλαγεί από ένα βαρίδι και να διευκολύνει τη δημιουργία απαραίτητων συνθηκών για την επόμενη μεγαλειώδη ανοδική κίνηση.

Θεωρούμε, και διερευνούμε μέχρι να βεβαιωθούμε απόλυτα, πως στα χαμηλά της 8ης/4 έγινε μία πολύ σημαντική αναδιανομή μετοχών, με τα «ισχυρά χέρια» να παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των χαρτιών σε πολύ καλές τιμές-χρηματιστηριακές αξίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια της Εθνικής να ξεπεράσει ΠΕΙΣΤΙΚΑ το 0,726 ευρώ ενισχύει αυτήν την προσέγγιση. Στο 0,769 ευρώ έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή, αργότερα στις 13:00 διεξάγεται η ιστορική -για τον όμιλο- γενική συνέλευση και εντείνουμε ακόμη περισσότερο την εστίαση και την προσοχή μας στην Εθνική και στον Τραπεζικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v