Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2013

Εστιάζοντας στην ισοτιμία δολαρίου-γεν

Στην ισοτιμία δολαρίου-γεν εστιάζουμε σήμερα. Παραθέτουμε δύο σχετικά διαγράμματα και την τεχνική προσέγγιση του Ιωάννη Δεληγιάννη.

"Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στις πολύ σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των μετοχών στη Wall Street, από τη μία, και των Vix & 10years US bonds από την άλλη.

Αυτές παραμένουν σε ισχύ και όσο δεν αίρονται γίνονται και πιο ισχυρές.

Επιπλέον αυτών και ανάλογης σημαντικότητας, έχουμε αρκετά ζευγάρια ισοτιμιών που έχουν ήδη πλησιάσει ζώνες τιμών που εγκυμονούν σοβαρές διορθώσεις.

Σε μία από αυτές (πρώτο διάγραμμα) βλέπουμε την ισοτιμία αμερικανικού δολαρίου - γεν, η οποία έχει εδώ και μήνες επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι. Το ράλι αυτό είχε ξεκινήσει από την προεξόφληση (από μέρους των επενδυτών) της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και της ανάλογης πολιτικής πρόθεσης από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση με σκοπό το τέλος του χρόνιου ιαπωνικού αποπληθωρισμού.

Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια κλασική συμπεριφορά «διανομών στην ανηφόρα» με την ισοτιμία να πλησιάζει στο σημαντικό επίπεδο των 100 - 102 μονάδων (δεύτερο διάγραμμα). Εκεί αναμένονται ρευστοποιήσεις.

Το μέγεθός τους θα δείξει και εάν θα έχουμε κάποια σοβαρή διόρθωση στις μετοχές ή όχι. Σε περίπτωση σοβαρής διόρθωσης, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε τη δημιουργία ενός πολύ σημαντικού inverse H&S, o οποίος θα επιτρέψει στην ισοτιμία (και στις μετοχές) να συνεχίσουν με αυξημένη ένταση τη μετέπειτα άνοδό τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v