Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2013

Ελληνοκινεζικά: Αποθαρρυντικά τουριστικά μεγέθη

Πολλά γράφτηκαν για το ταξίδι του Αντ. Σαμαρά (και της πολυμελούς αποστολής) κι ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος. Μακάρι οι εξελίξεις να δικαιώσουν τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Η θέση μας ιδιαίτερα συντηρητική και φειδωλή, καταγράφηκε πρόσφατα στον Μέτοχο, όπου ενδεικτικά αναφέραμε την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί (τα τελευταία 6-7 χρόνια) στον τουριστικό τομέα, στη βαριά βιομηχανία της εθνικής οικονομίας.

Σημειώναμε ως απογοητευτικό το γεγονός πως ακόμη και σήμερα και μετά από ταξίδια τριών πρωθυπουργών στο Πεκίνο δεν υφίσταται -επί της ουσίας- απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών.

Όμως, ακόμη πιο απογοητευτικά είναι τα πιο τελευταία στοιχεία, που αφορούν τις άμεσες επισκέψεις Κινέζων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Υπολογίζεται πως το 2012 ταξίδεψαν εκτός Κίνας 100.000.000 άνθρωποι, ως επί το πλείστον στην Ωκεανία και σε άλλες χώρες της Άπω Ανατολής. Περί τα 10.000.000 επισκέφθηκαν την Ευρώπη, ενώ για φέτος εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 12.000.000.

Πόσοι από αυτούς επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μας, τον τόπο Σιν Λα για τους Κινέζους, που έχει μακραίωνη όπως και αυτοί ιστορία; Μετρημένοι 57.000 επισκέπτες. Τι να μας πούνε τώρα οι σύμβουλοι του εκάστοτε πρωθυπουργού (για 6-7 χρόνια μιλάμε τώρα), πώς να δικαιολογηθούν οι τελευταίοι υπουργοί Τουρισμού;

Σε κινεζική πληθυσμιακή κλίμακα, 57.000 άνθρωποι δεν αντιστοιχούν καλά-καλά ούτε σε ένα μικρό... καφενείο στο Παγκράτι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v