Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2013

Εστιάζοντας στις τραπεζικές μετοχές

Δεδομένων όσων διαδραματίζονται στις τράπεζες, ανεβάζουμε το υλικό που μας έστειλαν ο calculator-analysis και ο Ιωάννης Δεληγιάννης. 

Ο calculator-analysis, σημειώνει: «Ανοδικά, μέχρι τις 195 μονάδες υπάρχει καθαρά πτωτική περιοχή. Αν σταματήσει εκεί ο δείκτης και διορθώσει απλώς, θα γυρίσει κλασικά ανοδικά πλέον. Αν αποδειχθεί στοπ, θα δοκιμάσει για νέο χαμηλό σειράς και κάτω από τις 85 μονάδες.

Αν η τιμή αυτή (195) ακυρωθεί, τότε ο δείκτης θα δοκιμάσει να ανέβει στη μικρή περιοχή των 250 μονάδων. Εκεί θα πρέπει να κριθεί τελεσίδικα και το σκέλος που θα ανεβαίνει ως προς τον χαρακτήρα του.

15/5/13: Aυτά είχαμε αναφέρει στο σημείωμα της 23ης/4/13 και στην πράξη είδαμε τον δείκτη να πηγαίνει στο υψηλό των 186,88 μονάδων, από όπου διόρθωσε βραχύτατα με τυπική κίνηση, στη συνέχεια, δε, γύρισε ανοδικά εκ νέου ακυρώνοντας με ισχυρή κίνηση τις 250 μονάδες του πρώτου δευτερεύοντος. Δηλαδή, τώρα τρέχει ανοδικά τυπικό κλασικό ανοδικό σκέλος, με σκοπό να προσεγγίσει την περιοχή των 380-400 μονάδων ή και 80-100 μονάδες υψηλότερα ανάλογα με το δυναμικό σημείο όπου θα επιλέξει να σταματήσει ολοκληρώνοντας την κίνησή του.

Ανοδικά επομένως έχει τις 300 μονάδες του κλασικού τεστ (διάγραμμα) όπου θα έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό δυναμικό σκέλος και είναι αποδεκτή μικρή διόρθωση (κανόνας) ή άδοξο τέλος της κίνησης (εξαίρεση). Υψηλότερα της τιμής αυτής ο δείκτης έχει τις 340 μονάδες του τελευταίου δευτερεύοντος, το οποίο κανονικά είναι σημείο συνέχειας, και ακολουθεί στις 400 μονάδες η τιμή του στόχου του κλασικού σκέλους που ανεβαίνει. Ακόμη πιο ψηλά και 80-100 πόντους ακολουθεί το peak της κίνησης. Με τα δεδομένα της στιγμής (συνεδρίαση της 15ης/5/13 στις 11:30 περίπου), πτωτικά δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι ούτε και από τα μικρότερα time-frames.

16/5/13: Στην πράξη είδαμε τον δείκτη να ακυρώνει και το τεστ των 300 μονάδων όπου και αποδεχόμαστε μία μόνο απολύτως ελεγχόμενη διόρθωση. Ένα άδοξο τέλος της κίνησης δεν μας αφορά μια και θα φανεί μέσω αριθμών αυτό. Και αυτήν τη στιγμή πτωτικά δεν υπάρχει κάτι σε επίπεδο αριθμών λόγω της δομής και του τρόπου με τον οποίο αυτή ανεβαίνει.

Aνοδικά επομένως (μέσω έστω ελεγχόμενης διόρθωσης) περιμένουμε να δούμε ακύρωση των 340 μονάδων, που θα μας δείξει ότι η κίνηση συνεχίζεται κανονικά ανοδικά και προς τον στόχο των 400 μονάδων. Την κίνηση μπορεί ένα μέλος του retail να την ακολουθήσει μέσω διορθωτικών. Μέχρι στιγμής πέρα από τη διόρθωση προετοιμασίας ο δείκτης δεν διόρθωσε και αυτό σε μια επιμέρους διαδρομή κέρδους περίπου 67%».


Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Δεληγιάννης σχολιάζει: «Όπως αναμενόταν (από άλλες περιπτώσεις κρατικών χρεοκoπιών), ο χρηματοπιστωτικός τομέας το τελευταίο διάστημα υποαποδίδει σε σχέση με τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται η μορφή που έλαβε ο ΔΤΡ.

Μια γιγαντιαίων διαστάσεων και πολύ καλά ορισμένη καθοδική «σφήνα»...

Στον παρόντα χρόνο έχει ΗΔΗ προσεγγίσει την πάνω καθοδική γραμμή, η οποία πιθανότατα να λειτουργήσει ως αντίσταση (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα).

Τεράστιας σημασίας η ανοδική της διάσπαση ΟΤΑΝ αυτή συμβεί (άμεσα ή με μικρή καθυστέρηση).

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται η «ορθή» λύση μιας σφήνας.

Ο κύριος στόχος από μια ορθή λύση είναι η περιοχή των υψηλών στην κορυφή του σχηματισμού (υψηλά Φεβρουαρίου 2012).

Στη συνέχεια, και αναλόγως της δυναμικής της, θα κατευθυνθεί καθοδικά προς την ευρύτερη περιοχή της ανοδικής διάσπασης της σφήνας (επόμενο διάγραμμα) και σε επόμενη φάση θα κατευθυνθεί με αποφασιστικότητα ανοδικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v