Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2013

Τι τελικά τρέχει με το ΤΧΣ και το δ.σ.

Στην υποχρέωση της κυβέρνησης να διευρύνει τον αριθμό των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε 7 από 5, που (θεωρητικά) είναι σήμερα, αναφερόταν στο χθεσινό θέμα του ο Χρ. Κίτσιος. Μεταξύ των άλλων, για τις εξελίξεις λόγω της επικαιροποίησης του MoU, γινόταν ρητή αναφορά σε αυτήν τη λεπτομέρεια.

Που μόνο λεπτομέρεια δεν είναι επί της ουσίας, καθώς αφορά τον ρόλο και τη λειτουργία του ταμείου σε μία τόσο καθοριστική και ιστορική συγκυρία, θα λέγαμε, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Σε αρρυθμίες και... παράξενα στο ΤΧΣ είχε αναφερθεί παλαιότερα το Euro2day.gr σε σχετικό θέμα του.

Άλλωστε, οι εξελίξεις τρέχουν, μετά μάλιστα από όσα σημειώνονταν τελευταία (στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας) υπό τον εύγλωττο τίτλο «3 στους 5 παραιτούνται στο... 7μελές ΤΧΣ». Ειδικότερα αναφέρθηκε: «...Ήδη από το ανώτατο όργανο του ταμείου, που είναι το Γενικό Συμβούλιο, έχει παραιτηθεί εδώ και τέσσερις μήνες ο πρόεδρος, χωρίς να αντικατασταθεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ακόμα δύο μέλη του τελούν υπό παραίτηση.

Πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο, ο οποίος έχει παραιτηθεί από την κυβερνητική του θέση και έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από το Ταμείο. Το άλλο μέλος είναι ο Γάλλος (γεννηθείς στο Μαρόκο) Pierre Mariani της Dexia, ο οποίος έχει διαμηνύσει στη διοίκηση ότι περιμένει τον αντικαταστάτη του.

Προφανώς και το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο και προσπαθεί εδώ και καιρό να αναπληρώσει τις κενές θέσεις. Για τη θέση του Γ. Μέργου προορίζουν την Ευτυχία Μιχαηλίδου, πρώην στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέχρι τώρα πενταμελές Γενικό Συμβούλιο απαρτίζεται εκτός από τους προαναφερόμενους (που είτε παραιτήθηκαν είτε τελούν υπό παραίτηση) από τη διευθύνουσα σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου και τον προερχόμενο από τις ΗΠΑ Ανδρέα Μπερούτσο, ο οποίος συχνά πυκνά βρίσκεται στο εξωτερικό
».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v