Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τεχνολογίες για... covid free χώρους γραφείων

Πρωτοποριακά υλικά και τεχνολογίες δοκιμάζουν εταιρείες στους χώρους εργασίας για προστασία από τον κορωνοϊό. Η σημασία του σωστού κλιματισμού και οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Tην εποχή του κορωνοϊού οι εργοδότες εξετάζουν διάφορες καινοτομίες για να καταστήσουν τους χώρους εργασίας πιο ασφαλείς, όπως εξηγεί το παραπάνω video.

Μια εταιρεία αναπτύσσει ένα υλικό με μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία μπορούν να σκοτώσουν ιούς μέσα σε λίγα λεπτά. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε τοίχους, γραφεία και άλλες επιφάνειες. Η τεχνολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα εναντίον του κορωνοϊού, αλλά όταν δοκιμάστηκε πιλοτικά σε πολεμικό πλοίο εξουδετέρωσε το 95% των βακτηριδίων. 

Πιο παλιά είναι η τεχνολογία της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία σκοτώνει μικροοργανισμούς καταστρέφοντας το RNA και το DNA τους. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο δέρμα και στα μάτια. 

Μια άλλη επιλογή είναι η χρησιμοποίηση αισθητήρων που έχουν εξελίξει Ελβετοί επιστήμονες και οι οποίοι μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να εκπέμπουν φωτεινό σήμα όταν έρχονται σε επαφή με το RNA του ιού.

Αλλά μια πιο απλή, γρήγορη και φθηνή λύση σε σχέση με αυτές τις τεχνολογικά προηγμένες επιλογές μπορεί να συνίσταται στη βελτίωση των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού. Τα συστήματα αυτά μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή συγκέντρωσης σταγονιδίων.

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v