Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποδόσφαιρο: Κλειστές πόρτες, «μπροστινοί» και μυστικοί σπόνσορες

Ερευνα των Financial Times για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των στοιχηματικών εταιρειών που σπονσοράρουν βρετανικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Αποκαλύψεις για διεθνές δίκτυο με εταιρείες-βιτρίνες.

Η Premier League διαθέτει τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές, τις καλύτερες ομάδες και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο, πολλοί σύλλογοι έχουν ως σπόνσορες στοιχηματικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες είναι παντελώς άγνωστες στην πλειονότητα των οπαδών τους. 

Οι εταιρείες αυτές συνήθως χρησιμοποιούν σχήματα «βιτρίνες» για να κρύψουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη τους. Δεδομένου δε ότι ο στοιχηματισμός είναι σε πολλές χώρες παράνομος γεννάται το ερώτημα αν τα χρήματα τα οποία λαμβάνουν αγγλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Οι Financial Times, σε συνεργασία με δημοσιογράφους και ειδήμονες από όλη την Ευρώπη, πραγματοποίησαν έρευνα για να ανακαλύψουν ποιοι κρύβονται πίσω από τους «σκιώδεις» σπόνσορες του βρετανικού ποδοσφαίρου. 

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τα αποτελέσματα.

 

© The Financial Times Limited 2023. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v