Η Microsoft "παίρνει πίσω" τα Windows 8

Αποδεχόμενη τη μεγαλύτερη αποτυχία καταναλωτικού προϊόντος μαζικής παραγωγής, μετά το φιάσκο της New Coke πριν από 30 χρόνια, η Microsoft ετοιμάζεται να αλλάξει βασικά χαρακτηριστικά των Windows 8.

  • Richard Waters (Σαν Φραντσίσκο)
Η Microsoft
Η Microsoft ετοιμάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών όσον αφορά βασικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού της προγράμματος Windows 8, αποδεχόμενη την αποτυχία καταναλωτικού προϊόντος μαζικής παραγωγής μετά το φιάσκο New Coke της Coca Cola πριν από 30 χρόνια.

«Βασικά χαρακτηριστικά» στη χρήση του λογισμικού θα αλλάξουν
όταν η Microsoft αποκαλύψει τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος φέτος, δήλωσε η Tammy Reller, επικεφαλής marketing and finance της επιχείρησης Windows, σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Κάνοντας αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες με τη χρήση του λογισμικού, πρόσθεσε: «Η διαδικασία εκμάθησης οπωσδήποτε κάνει μεγάλη κοιλιά».

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αλλαγή πορείας θα είναι μια σοβαρή αποδοχή αποτυχίας από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου Steve Ballmer, που τον Οκτώβριο είχε χαρακτηρίσει την εισαγωγή του Windows 8 τεράστιο στοίχημα για τη Microsoft και την προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στην επιτυχία του iPad της Apple.

«Είναι φριχτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο βασικό προϊόν σου - είναι βέβαιο ότι θα πληρώσεις γι' αυτό», σχολίασε ο τεχνολογικός αναλυτής Mark Anderson. «Ο ίδιος άνθρωπος όμως είναι υπεύθυνος για την αναγέννηση εντός της εταιρίας. Υπάρχει ένα επίπεδο επικινδυνότητας και δημιουργικότητας σήμερα που δεν θα μπορούσε να υπάρχει πριν από δύο χρόνια».

Ο Richard Doherty, αναλυτής στην Envisioneering, δήλωσε: "Είναι σαν τη New Coke, μόνο που κυκλοφορεί για επτά μήνες, καθώς η Coke αντέδρασε καλύτερα". Η Coca Cola απέσυρε τη φόρμουλα New Coke τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της, ανταποκρινόμενη στην αρνητική αντίδραση των καταναλωτών.

Το Windows 8 ήταν μια φιλόδοξη προσπάθεια αναβάθμισης του προσωπικού υπολογιστή ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στην εποχή του tablets. Ο συνδυασμός του λογισμικού PC και tablet είχε αρνητικά σχόλια και ορισμένοι αναλυτές το θεώρησαν υπεύθυνο για την επιδείνωση των πωλήσεων. Πριν ακόμη εισαχθεί στην αγορά, ο Tim Cook, chief executive της Apple, είχε πει ότι τα Windows 8 θα είναι σαν έναν συνδυασμό «τοστιέρας και ψυγείου - κάτι που αν και τεχνικά είναι εφικτό μέλλον δεν θα αρέσει στον καταναλωτή».

Η κ. Reller αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές που θα κάνει η Microsoft στο Windows 8. Πάντως οι κριτικοί ζητούν μαζικά την επιστροφή στην πιο οικεία επιφάνεια εργασίας του προσωπικού υπολογιστή.

© The Financial Times Limited 2013. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v