Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες μετοχές προτείνει η Axia, ισχυρό το ελληνικό μομέντουμ

Η Axia θεωρεί ότι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας δεν έχει αντικατοπτριστεί πλήρως στην αγορά μετοχών. Ποιες μετοχές προτείνει στους επενδυτές. Πού βάζει τον πήχη στις τιμές-στόχους.

Ποιες μετοχές προτείνει η Axia, ισχυρό το ελληνικό μομέντουμ

Μέχρι στιγμής, η κοινή συνισταμένη διεθνών οργανισμών και οικονομολόγων είναι ότι η ελληνική οικονομία πρόκειται να αναπτυχθεί τουλάχιστον κατά 13% σωρευτικά το 2021 και το 2022, ξεπερνώντας εύκολα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 9% του 2020 που προκλήθηκε λόγω πανδημίας, επισημαίνει σε έκθεσή της η Axia.

Είναι σημαντικό, τονίζει, ότι η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας αναμένεται να συνεχιστεί ισχυρή τα επόμενα χρόνια, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο ανάπτυξης της ΕΕ. Όλοι οι απαραίτητοι καταλύτες για την ώθηση της οικονομίας είναι πλέον σε ισχύ: μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική στήριξη, αυξημένη ρευστότητα συν μια κοινωνία και μια επιχειρηματική νοοτροπία που είναι πλέον ανοικτές σε αλλαγές. 

Ο οίκος επισημαίνει και τον χαμηλό πολιτικό κίνδυνο στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

Η ταχέως βελτιούμενη προοπτική της χώρας ωθεί ήδη τις επενδύσεις σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί η χώρα, οδηγώντας τις αξίες υψηλότερα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την αγορά δείχνουν συνέχιση αυτής της τάσης, σημειώνει.

Η Axia θεωρεί ότι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας δεν έχει αντικατοπτριστεί πλήρως στην αγορά μετοχών. Η ελληνική αγορά δείχνει να ευνοείται έναντι του ανταγωνισμού, με το P/E του επόμενου 12μήνου να υπολογίζεται στο 10,4x, πολύ χαμηλότερα από αυτό του MSCI Emerging Markets (12,4x) και του STOXX Europe (16,1x).

Η Axia δίνει σύσταση «αγορά» για όλες τις τράπεζες, με τιμές-στόχους 1,80  ευρώ για την Alpha Bank, 1,50 ευρώ για τη Eurobank, 6 ευρώ για την Εθνική και 2,15 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, οι κορυφαίες επιλογές είναι η Μυτιληναίος («αγορά», με τιμή-στόχο 23,10 ευρώ) και η Τέρνα Ενεργειακή («αγορά», με τιμή στόχο 19,10 ευρώ).

Δυνατότητες υπεραπόδοσης βλέπει επίσης σε Aegean (αγορά, τιμή-στόχος 7,50 ευρώ), Motor Oil (αγορά, τιμή-στόχος 17,20 ευρώ) και Fourlis (αγορά, τιμή-στόχος 7,10 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v