Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας

Να εκμεταλλευτούν το αρνητικό ξεκίνημα του κλάδου τη φετινή χρονιά και να αγοράσουν «στα χαμηλά» προτείνει ο αμερικανικός οίκος στους επενδυτές. Ποια είναι τα επιχειρήματα υπέρ του κλάδου. Ο ρόλος των πραγματικών αποδόσεων.

Citigroup: Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας

Στο report της Citigroup για την ευρωπαϊκή στρατηγική μετοχών, η αμερικανική τράπεζα προχωρά σε αναβάθμιση του κλάδου της τεχνολογίας, καθώς η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων στις ΗΠΑ μπορεί να έχει υπερβεί το όριο και οι ευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας (Tech stocks) έχουν κάνει το ίδιο.

Αυτό δημιουργεί την προοπτική μιας βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης του κλάδου και η αμερικανική τράπεζα Citigroup προχωρά σε τακτική υπερεπενδεδυμένη θέση, αν και ο κλάδος ενδέχεται να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις αργότερα μέσα στο έτος.

Η τεχνολογία είναι ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη το 2022

Η Citigroup εξηγεί ότι ανέμενε το sell-off στις μετοχές ανάπτυξης (growth stocks) και ότι αυτές οι στρατηγικές θα δέχονταν πιέσεις φέτος, αλλά δεν περίμενε να συμβεί τόσο γρήγορα. Ο δείκτης MSCI European Growth έχει υποαποδώσει κατά 15% σε σχέση με τον δείκτη Value από τις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για μία από τις τρεις μεγαλύτερες εναλλαγές Growth-to-Value κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας.

Οι πραγματικές αποδόσεις, ο μεγαλύτερος οδηγός

Από το 2018, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών TIPs (σ.σ. ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό) εξηγούν το 77% της αποτίμησης της ευρωπαϊκής τεχνολογίας. Η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων βοήθησε να οδηγηθεί ο δείκτης τιμής προς κέρδη (P/E) του τομέα στις 23 φορές, από πάνω από 30 φορές πέρυσι. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi για τα επιτόκια στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων των ΗΠΑ μπορεί να έχει υπερβεί τα όρια, δημιουργώντας βραχυπρόθεσμη ευκαιρία ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή τεχνολογία.

Η σχέση με τις πραγματικές αποδόσεις υποδηλώνει ότι οι μετοχές του κλάδου ευρωπαϊκής τεχνολογίας έπρεπε τώρα να διαπραγματεύονται με 26 φορές δείκτη P/E, άρα ο κλάδος ήδη τιμολογεί περισσότερο από την πρόβλεψη της Citi για -0,25 μονάδες βάσης στις πραγματικές αποδόσεις έως το τέλος του έτους. Αυτό συνεπάγεται 10% περιθώριο ανόδου και γι' αυτό μετακινεί τη θέση της σε τακτική «υπερεπενδεδυμένη θέση».

Αγοράστε την πτώση (Buy the dip)

Η λίστα που έχει φτιάξει η Citigroup με τα «καμπανάκια» της πτωτικής αγοράς (bear market) έχει 8/18 μόλις, οπότε προτείνει να αγοράσουμε αυτή τη βουτιά, ειδικά εκτός των ΗΠΑ. Ο δείκτης Levkovich (παλαιότερα γνωστός ως Panic/Euphoria) υποχώρησε περαιτέρω σε ουδέτερο έδαφος, υποδηλώνοντας ότι η πρόσφατη υποχώρηση μπορεί να χαλαρώσει. Οι κορυφαίες επιλογές της Citigroup από την ομάδα ευρωπαϊκών τεχνολογικών εταιρειών είναι οι τίτλοι των Infineon, Capgemini, Worldline και ASML, ενώ οι μετοχές με sell περιλαμβάνουν τις Adyen και Wise.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v