Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναφορά στην ηρεμία για τα κρυπτονομίσματα

Που κινούνται σήμερα οι τιμές και γιατί έχει σημασία ο όγκος συναλλαγών. Η περίπτωση της Binance που από τον Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει ούτε μία διόρθωση που να περάσει το προηγούμενο χαμηλό.

Επαναφορά στην ηρεμία για τα κρυπτονομίσματα
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μετά την χθεσινή ανοδική προσπάθεια, φαίνεται να επανέρχεται η ηρεμία στην αγορά των κρυπτογραφημένων νομισμάτων. Αυτή την ώρα, το Bitcoin (BTC) διαπραγματεύεται στα 3892 δολάρια ή με άνοδο 1,1% σε 24ωρη βάση. Το Ethereum (ETH) σκαρφαλώνει και αυτό 2,9%, ενώ το XRP (XRP) είναι σχεδόν αμετάβλητο, να άνοδο 0,4%. Το EOS (EOS) και το Litecoin (LTC) κινούνται ανοδικά και αυτά, με ποσοστά 5,1% και 6,2% αντίστοιχα. Το Bitcoin Gold (BTG) που μας έκανε εντύπωση χθες πως βρισκόταν στους χαμένους της ημέρας, σήμερα ανακάμπτει με το εντυπωσιακό +20%

Φοβόμασταν χθες ότι η ανοδική κίνηση του Bitcoin θα συναντήσει εμπόδιο στην κίτρινη γραμμή. Όντως έτσι δείχνουν τα πράγματα. Θα χρειαστεί να υπάρξει αυξημένος όγκος συναλλαγών προκειμένου να ελπίζουμε βάσιμα σε κάτι καλύτερο.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα νομίσματα, στα οποία οι συνθήκες ευνοούν την ανοδική προσπάθεια. Η Binance (BNB) είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας επιχείρησης πίσω από ένα ψηφιακό νόμισμα που έχει αύξηση εσόδων, κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, διορατική διοίκηση και σοβαρό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ακόμα όμως και να μην ξέραμε τίποτα από όλα αυτά, το διάγραμμα μιλάει από μόνο του. Είναι αδιάψευστος μάρτυρας της καθαρά ανοδική τάσης του BNB. Από τον Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει ούτε μία διόρθωση που να περάσει το προηγούμενο χαμηλό. Με τα πράσινα βελάκια έχουμε σημειώσει τις βάσεις που έχουν σχηματιστεί. Κάθε υποχώρηση σταματάει σε πιο υψηλή τιμή από την προηγούμενη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μέσα σε 3 μόλις μήνες, το BNB έχει τριπλασιάσει την αξία του, αλλά όχι απότομα. Σου άφηνε κάθε περιθώριο να αγοράσεις, χωρίς ποτέ να σε ανησυχήσει πραγματικά. Ακόμα και στις 24 Φεβρουαρίου, όπου σημειώθηκε η απότομη υποχώρηση του Bitcoin που παρέσυρε όλη την αγορά, το BNB κράτησε. Δεν έπεσε κάτω από τον προηγούμενο πυθμένα, ο οποίος είχε σχηματιστεί στις 14 Φεβρουαρίου, όπως βλέπουμε στα 2 τελευταία πράσινα βελάκια.

Όσο αφορά τα επιχειρηματικά τους σχέδια, φιλοδοξούν να γίνουν το πρώτο επιτυχημένο ανταλλακτήριο που θα είναι εντελώς αποκεντρωμένο. Η Binance κέρδισε 446 εκατομμύρια δολαρίων το 2018, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της παρατεταμένης κυριαρχίας των «αρκούδων».

Αν και τα κέρδη της Binance δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό, κάποιοι αναλυτές κατάφεραν να τα υπολογίσουν, συγκεντρώνοντας ότι διαθέσιμα στοιχεία είχαν δημοσιοποιηθεί. Ακόμα κι αν έχουν πέσει έξω, η απόκλιση θα είναι μικρή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Chang Zhao, γνωστός ως CZ, δήλωσε στο Bloomberg στις αρχές Ιουλίου ότι ανέμενε τα καθαρά κέρδη να είναι πάνω από εκατομμύρια δολάρια. Αν το δεύτερο εξάμηνο δεν είχε πέσει τόσο πολύ ο όγκος συναλλαγών, ο στόχος θα είχε επιτευχθεί άνετα.

Η Binance όχι μόνο έχει εντυπωσιακή κερδοφορία, αλλά έχει επεκταθεί προσφέροντας μια σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η Binance Launchpad, μια πλατφόρμα που βοηθάει στις startups που στηρίζονται στο blockchain. Πως; Τους παρέχει τεχνογνωσία, προϋποθέσεις δικτύωσης και οτιδήποτε χρειάζεται για να βρούνε χρηματοδότηση μέσω των ICOs. Φιλοδοξεί δηλαδή να καλύψει επιχειρηματικά την ανάγκη των startups για ενίσχυση. Γιατί όπως κάθε νεοφυή επιχείρηση, οι blockchain startups είναι ευάλωτες. Χρειάζονται σωστή κατεύθυνση, πόρους και προώθηση. Μπορεί να έχουν την καλύτερη ιδέα του κόσμου, αλλά χωρίς ποιοτική υποστήριξη το πιθανότερο είναι να αποτύχουν. Για παράδειγμα, μια παροχή που προσφέρει η Binance Launchpad, είναι η ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε 10 εκατομμύρια χρήστες και δυνητικούς επενδυτές.

Δεν είναι όλα ειδυλλιακά για την Binance. Αντιμετωπίζεις σοβαρές προκλήσεις, όπως να παρέχει η πλατφόρμα της ασφάλεια και της λειτουργικότητα. Όμως η διοίκηση της μέχρι τώρα έχει να επιδείξει σαφή δείγματα διορατικότητας. Ένα από αυτά είναι η επιλογή της Μάλτας ως έδρα.

Η Μάλτα αποδεικνύει συνεχώς πόσο σοβαρά έχει πάρει την δραστηριότητα γύρω από το blockchain. Η κυβέρνηση της έχει από καιρό την φιλοδοξία να βρεθεί στην πρωτοπορία του χώρου, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον δυναμισμό του. Με την ψήφιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, κάνει ακόμα πιο ευπρόσδεκτες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, έχοντας σαν βάση το blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

Εκτός από τις νομικές αποσαφηνίσεις, οι οποίες λύνουν μια σειρά θέματα που άλλες χώρες δεν τα αντιμετωπίζουν, παρέχει φορολογικές διευκολύνσεις και χαμηλό κόστος δημιουργίας εταιρικών σχημάτων. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη πολλές επιχειρήσεις, που βασίζονται στο blockchain, ακόμα και μεγάλες όπως Binance, είτε μετάφεραν την έδρα της επιχείρησης τους στη Μάλτα, είτε ιδρύθηκαν εκεί αρχικά.

Μια που ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες με την Coinbase, το αντίπαλο δέος της Binance, να αναφέρουμε πως ο κρυφός λογαριασμός που διατηρούσε εκεί η παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές, ανακαλύφτηκε και έκλεισε.

Σύμφωνα με τον αμερικάνικο νόμο του 1995 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η συνειδητή παροχή υλικής υποστήριξης ή πόρων στη Hamas ή σε οποιοδήποτε βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, απαγορεύεται. Η αποκάλυψη έγινε από την Whitestream, μια ισραηλινή εταιρία. Το ποσό που περιείχε ο λογαριασμός ήταν αξίας μόλις 4.000 δολαρίων, σύμφωνα πάντα με το Coinbase.

Το ποσό μπορεί να είναι μικρό, αλλά ο αντίκτυπος του κλεισίματος του λογαριασμού είναι μεγάλος, έστω και αν τον δούμε ως συμβολική κίνηση. Περνάει το μήνυμα πως τα περιθώρια για διακίνηση χρημάτων μέσα από τα κανάλια των κρυπτονομισμάτων, στενεύουν.


Όσο αφορά στην εγχώρια δραστηριότητα, το Greek Cryptocurrency Community, το διαδραστικό κανάλι στο Τelegram, όπου οι χρήστες ανταλλάζουν απόψεις για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία Blockchain, σας προσκαλεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στις 4 το απόγευμα, στο meet-up του στο Dastart Cafe Thessaloniki. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι βρισκόμαστε εκτός Θεσσαλονίκης, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε, ακόμα και να συμμετάσχουμε ενεργά αν επιθυμούμε, μέσω zoom από τον σύνδεσμο

Περισσότερες πληροφορίες για την κοινότητα, αλλά και την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v