Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάφτηκε κόκκινη η αγορά των κρυπτονομισμάτων

Σε καθοδικό κανάλι βρίσκονται σήμερα τα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Οι κινήσεις στην αγορά του blockchain από Facebook και Microsoft και το νέο smartphone της HTC.

Βάφτηκε κόκκινη η αγορά των κρυπτονομισμάτων
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η απόπειρα του Δημοκρατικού γερουσιαστή Brad Sherman να βρει συναδέλφους του προκειμένου να συντάξουν ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την κατοχή κρυπτονομισμάτων από πολίτες των ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Ο κυβερνητικός οργανισμός που έχει πραγματικά τη δύναμη να κάνει αλλαγές στους κανόνες λειτουργίας είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Ένα από τα πέντε μέλη της που αποφασίζουν, η Hester Peirce, δήλωσε πως ανησυχεί ότι τα crypto εμποδίζονται από τις σημερινές ρυθμίσεις. Θεωρεί πως έχει αργήσει η SEC να δώσει σαφείς κατευθύνσεις εμποδίζοντας την πρόοδο του κλάδου, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ στις χρηματοοικονομικές εξελίξεις.

Η νομοθεσία των μετοχών, η οποία έχει φτιαχτεί πριν από 50 χρόνια, δεν επαρκεί για να εφαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες των σύγχρονων tokens. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά η Peirce, «δεν πρέπει να κατευθύνουμε την καινοτομία, αλλά να αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε. Να αγκαλιάσουμε τη δυναμική και τη δυνατότητα για θετική αλλαγή. Η καθυστέρηση το μόνο που προκαλεί είναι να σπρώξει τους εμπλεκόμενους σε άλλες χώρες».

Άλλες ειδήσεις

* Ένα πρόσφατο στοιχείο που θα συντελέσει προς την κατεύθυνση της ευρύτερης υιοθέτησης των crypto έχει να κάνει με το Facebook. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τη φήμη περί έκδοσης δικού του κρυπτονομίσματος ή κάποιας καινοτόμας εφαρμογής. Αφορά την απόφασή του για χαλάρωση της απαγόρευσης των διαφημίσεων που έχουν σχέση με τα κρυπτονομίσματα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος διαφημιστής στον κόσμο δεν θα αφήσει εντελώς ελεύθερες τις καταχωρίσεις, αλλά αφήνει πολλά παραθυράκια. Οι διαφημίσεις είναι δεδομένο ότι θα προσελκύσουν επιπλέον άτομα. Να ενδιαφερθούν σε πρώτη φάση, να ενημερωθούν και γιατί όχι, κάποιοι από αυτούς να ασχοληθούν ενεργά με τον χώρο.

Υπάρχει όμως και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Η χαλάρωση της απαγόρευσης αφήνει περιθώρια σε απατεώνες. Μια τέτοια περίπτωση αφορά το link που μπορείτε να δείτε εδώ. Πρόκειται περί απάτης. Δεν θα του έδινα σημασία, αλλά μετά τη διαφήμιση που έχουν κάνει στο Facebook, μου το έχουν στείλει για να με ρωτήσουν αρκετοί. Δυστυχώς, με κάτι τέτοια ο κόσμος χάνει τα χρήματά του και μετά κατηγορεί το Bitcoin.

* Η Microsoft αποτελεί τον πρώτο τεχνολογικό γίγαντα που έχει εισέλθει για τα καλά στον χώρο του blockchain και των crypto. Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό ότι ανακοινώθηκε επίσημα πως οι εφαρμογές της θα δεθούν με το blockchain του Bitcoin, αναδεικνύοντας τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας που έχει ο μηχανισμός λειτουργίας του. Με πολύ απλά λόγια, συμβαίνει το εξής: ίσως έχετε δει να γίνονται κληρώσεις σε συλλόγους που δίνουν π.χ. 1.000 κλήρους. Τα 000, 001, 002 κ.λπ. μέχρι το 999. Για να προσδώσουν αξιοπιστία και απόλυτη διαφάνεια τη στιγμή της κλήρωσης, τι κάνουν; Αντί να επιλέγουν μόνοι τους ανάμεσα από ένα σωρό μπαλάκια ή χαρτάκια, λένε πως νικητής θα είναι αυτός που θα βγει από την κλήρωση του επόμενου κρατικού λαχείου. Σε όποιον τύχει το τριψήφιο νούμερο που αντιστοιχεί στα τελευταία 3 ψηφία του νικητή του κρατικού λαχείου. Έτσι κάνουν αδιάβλητη τη διαδικασία. Με παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιείται το blockchain του Bitcoin. 

Η Microsoft δεν υιοθετεί το Bitcoin, μην το παρερμηνεύετε. Απλά συνειδητοποίησε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τον μηχανισμό λειτουργίας του, για να βελτιώσει την προστασία της ταυτότητας των χρηστών και των προσωπικών δεδομένων τους. Έχει σίγουρα τη σημασία του, πως ένας κολοσσός πληροφορικής όπως η Microsoft, η οποία θα μπορούσε να επιλέξει έναν τύπο κεντρικά κατευθυνόμενου blockchain, όπως η JP Morgan και η IBM, επιλέγει την πρόκληση της αποκεντρωμένης λύσης.

* Η επόμενη είδηση έρχεται από την HTC, τον κορεάτικο κατασκευαστή smartphones. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα βγάλουν στην αγορά τον Σεπτέμβριο ένα νέο χαμηλού κόστους κινητό τηλέφωνο, με το οποίο θα μπορείς να συνδεθείς στο blockchain του Bitcoin ως ενεργός note. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούν οι κάτοχοί τους να αποθηκεύουν δεδομένα από το blockchain του Bitcoin στη συσκευή τους. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι μέλος του δικτύου, συμμετέχοντας στην επανάσταση του Bitcoin, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλειά του.

Η αγορά σήμερα

Στα κόκκινα σήμερα βλέπουμε την αγορά των crypto. Το κανάλι που είχαμε φωτογραφίσει χθες διασπάστηκε προς τα κάτω. Αν το συνδυάσουμε με την εμφανή μείωση του πραγματικού όγκου συναλλαγών, αποτελούν αρνητικές ενδείξεις για τη βραχυχρόνια πορεία του Bitcoin και της παρέας του. Αυτή την ώρα, το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 7.598 δολάρια, υποχωρώντας 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v