Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή για crypto: Κίνδυνος να χάσετε τα λεφτά σας

Alert από την κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, εν μέσω άγριας μεταβλητότητας στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων. Ισχυρές απώλειες για το bitcoin, μετά το ξέφρενο ράλι. Προειδοποιήσεις για «φούσκα».

Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή για crypto: Κίνδυνος να χάσετε τα λεφτά σας

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οσοι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματά τους, προειδοποιεί η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA), προσθέτοντας ότι τα προϊόντα που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα έχουν «πολύ υψηλούς κινδύνους».

Οπως μεταδίδει το CNBC, η FCA αναφέρει ότι «γνωρίζει πως ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επενδύσεις σε cryptoassets ή δανεισμό ή επενδύσεις που συνδέονται με cryptoassets, υποσχόμενες υψηλές αποδόσεις».

«Εάν οι επενδυτές επενδύουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους», τονίζει.

Η προειδοποίηση από την FCA έρχεται εν μέσω άγριας μεταβλητότητας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα καταγράφουν ισχυρές απώλειες τη Δευτέρα, «εξαϋλώνοντας» περίπου 170 δισ. δολάρια από τη συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το bitcoin «σκαρφάλωσε» σε νέα υψηλά ρεκόρ, φτάνοντας στις 41.973 δολάρια. Οι επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερο το ψηφιακό asset ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού -όπως ο χρυσός- σε περιόδους άνευ προηγουμένου τόνωσης από τις κυβερνήσεις.

Ωστόσο, η άγρια άνοδος του bitcoin οδήγησε ορισμένους σχολιαστές να προειδοποιήσουν ότι θα μπορούσε να είναι μία φούσκα, που πιθανότατα θα σκάσει σύντομα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί πάνω από 300% τους τελευταίους 12 μήνες. Η Bank of America το χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη φούσκα». Η FCA αναφέρθηκε με σκληρό τρόπο στα κρυπτονομίσματα πρόσφατα, απαγορεύοντας την πώληση παραγώγων crypto σε επενδυτές λιανικής. 

«Οπως συμβαίνει με όλες τις υψηλού κινδύνου, κερδοσκοπικές επενδύσεις, οι καταναλωτές πρέπει να βεβαιωθούν ότι καταλαβαίνουν τι επενδύουν, τους κινδύνους που συνδέονται με τις επενδύσεις και την τυχόν ρυθμιστική προστασία που ισχύει», πρόσθεσε η FCA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v