Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά του Bitcoin στις $20.000 βλέπουν κάποιοι αναλυτές

To μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως πλησιάζει επικίνδυνα το σημείο των $30.000, ενώ έχει χάσει περίπου 32.000 δολάρια από το ρεκόρ του Απριλίου. Η συσχέτιση crypto-dollar και τι ανησυχεί.

Βουτιά του Bitcoin στις $20.000 βλέπουν κάποιοι αναλυτές

Μία ακόμη κακή εβδομάδα για το Bitcoin θα μπορούσε να είναι πρόδρομος και για άλλο… πόνο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους χάραξης στρατηγικής που παρακολουθούν το sell off στα κρυπτονομίσματα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περαιτέρω αδυναμία στην τιμή του μπορεί να φέρει τη ζώνη των 20.000 δολαρίων στο προσκήνιο, σύμφωνα με τις Oanda, Evercore και Tallbacken Capital Advisors.

Το Bitcoin υποχωρούσε νωρίτερα περίπου 2%, φτάνοντας στις 33.000 δολάρια, προτού ανακάμψει με άνοδο 3,9%, στις $34.122. Εν τω μεταξύ, έχει χάσει περίπου 10% μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως «πλησιάζει επικίνδυνα το επίπεδο των $30.000», εν μέσω αυξημένων φόβων για ρυθμίσεις στις ΗΠΑ και «το σπάσιμο των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να φέρει τεράστια δυναμική πωλήσεων», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγορών της Oanda.

Οι αναλυτές Rich Ross της Evercore και Michael Purves της Tallbacken Capital Advisors έχουν επισημάνει το επίπεδο των $20.000 ως πιθανό βασικό, αν το Bitcoin πάει πολύ χαμηλότερα από ό,τι είναι τώρα. Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έχει χάσει περίπου 32.000 δολάρια από το ρεκόρ του Απριλίου.

Αναλυτές σχολιάζουν επίσης το καλοκαιρινό ράλι του δολαρίου το οποίο όπως προειδοποιούν για να συνεχιστεί θα χρειαστεί την ανάκαμψη του Bitcoin, καθώς η συσχέτιση της πορείας τους έστριψε θετικά στον σχετικό συνδυαστικό δείκτη του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v