«Καμπανάκι» Fed για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων

Η άνοδος στις τιμές των crypto δείχνει αυξημένη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, προειδοποιεί η αμερικανική κεντρική τράπεζα. Οι συναντήσεις του Jerome Powell με τον CEO της Coinbase. Υψηλές οι τιμές των μετοχών, τονίζει η Fed.

«Καμπανάκι» Fed για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αμερικανική Federal Reserve αναφέρεται στην άνοδο τιμών στα κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά στην έκθεση εκτίμησης για τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η άνοδος αντανακλά την αυξημένη ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές, τονίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 

Το σύντομο σχόλιο, που περιλαμβάνεται στην εξαμηνιαία έκθεση προς το Κογκρέσο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, είναι το τελευταίο μιας σειράς ενδείξεων ότι οι αξιωματούχοι παγκοσμίως παρακολουθούν στενότερα τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. 

Ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ανταλλακτηρίου Coinbase στις 11 Μαϊου και τον επιχειρηματία του χώρου Christopher Giancarlo μια μέρα αργότερα, αναφέρει η έκθεση. 

Οι συναντήσεις με τον CEO της Coinbase διήρκεσαν 30 λεπτά και έλαβαν χώρα σε μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin, που υποχώρησε έντονα εκείνη την ημέρα. Οι εκπρόσωποι των Coinbase και Fed δεν θέλησαν να σχολιάσουν τι συζητήθηκε. 

Η τιμή του Bitcoin καταγράφει άνοδο 250% σε ετήσια βάση, αν και έχει υποχωρήσει κατά πολύ από τα υψηλά του Απριλίου. 

Ο Powell έχει δηλώσει ότι η Fed πρέπει να διατελέσει "κορυφαίο ρόλο" στην ανάπτυξη διεθνών στάνταρντς για τα κρυπτονομίσματα. 

Στην έκθεση, η Fed αναφέρει ότι κάποια κομμάτια του χρηματοοικονομικού συστήματος έχουν γίνει πιο ευάλωτα σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του Φεβρουαρίου, αλλά ότι ο πυρήνας του συστήματος παραμένει ανθεκτικός. 

Χαρακτηρίζει τις τιμές μετοχών και εμπορικών ακινήτων ως υψηλές και αναφέρει ότι τα spreads των εταιρικών ομολόγων και των δανείων παραμένουν χαμηλά. 

"Η μεγάλη άνοδος στις τιμές μιας σειράς κρυπτονομισμάτων αντανακλά εν μέρει την αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου", προσθέτει. 

Η κεντρική τράπεζα εξέδωσε και γενική προειδοποίηση για τις τιμές όλων των επενδυτικών κατηγοριών.

"Οι τιμές είναι ευάλωτες για σημαντική πτώση εάν μειωθεί η επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου, αν ενισχυθούν αναπάντεχα τα επιτόκια ή αν διακοπεί η ανάκαμψη", αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το BBG. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v