Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των ανώνυμων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνουν τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου κατά του «μαύρου χρήματος», το οποίο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας νέας πανευρωπαϊκής Αρχής.

Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των ανώνυμων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει την απαγόρευση των ανώνυμων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το σχέδιο που παρουσίασαν οι Βρυξέλλες την Τρίτη περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της εποπτείας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας νέας πανευρωπαϊκής Αρχής με περίπου 250 υπαλλήλους που θα εποπτεύουν χρηματοοικονομικά ιδρύματα υψηλού ρίσκου και θα απαγορεύουν συναλλαγές υψηλότερες των 10.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. θα απαγορεύσει τα ανώνυμα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κομισιόν τόνισε ότι το bitcoin θα πρέπει να υπάγεται στο ίδιο πλαίσιο κανόνων που ισχύει και για τα απλά τραπεζικά εμβάσματα. «Δεν θα έπρεπε να έχουμε διαφορετικούς κανόνες για το χρηματοοικονομικό σύστημα. Θα έπρεπε να ισχύουν και για τα κρυπτονομίσματα» υπογράμμισε η Επίτροπος για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μάρεντ ΜακΓκίνες.

Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μια διαδικασία που μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα.

Η Ε.Ε. διευκρίνισε ότι στόχος της είναι το νέο σώμα κατά του ξεπλύματος χρήματος να έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2024.

«Το ξέπλυμα χρήματος αποτελεί μια ξεκάθαρη και υπαρκτή απειλή για τους πολίτες, τους δημοκρατικούς θεσμούς και το χρηματοοικονομικό σύστημα» επισήμανε η κα. Μακγκίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v