Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλεί με μήνυση την Coinbase η SEC

Αφορμή η ανακοίνωση ότι θα λανσάρει το προϊόν Lend, που να επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων να λαμβάνουν τόκο για συγκεκριμένα ψηφιακά ενεργητικά.

Απειλεί με μήνυση την Coinbase η SEC

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αμερικανική κεφαλαιαγορά SEC προειδοποίησε ότι θα μηνύσει την Coinbase, αν λανσάρει ένα νέο ψηφιακό δανειακό προϊόν και ταυτόχρονα κλήτευσε την πλατφόρμα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων για να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της Coinbase Paul Grewal δήλωσε ότι η εταιρεία, που έγινε η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα που εισήχθη σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, έχει λάβει την προειδοποίηση ότι θα μηνυθεί αν λανσάρει το προϊόν Lend. Το τελευταίο είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν τόκο για συγκεκριμένα ψηφιακά ενεργητικά στην πλατφόρμα.

Η Coinbase ανακοίνωσε το προϊόν αυτό τον Ιούνιο και άνοιξε λίστα αναμονής για ενδιαφερόμενους χρήστες. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έρευνα της SEC. H τελευταία χαρακτηρίζει το Lend ως «τίτλο» και γι’ αυτό αντέδρασε. Ο Grewal υποστηρίζει ότι δεν συνιστά «τίτλο», γιατί «δεν αποτελεί επενδυτικό συμβόλαιο ή νόμισμα». Προσέθεσε πάντως ότι δεν θα λανσαριστεί το προϊόν, που θα προσέφερε αρχικά ετήσιο τόκο 4% έως τουλάχιστον «τα τέλη Οκτωβρίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v