Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων δίνει η Mastercard σε τράπεζες-εμπόρους

Ολοι οι πελάτες στο δίκτυο πληρωμών της θα μπορούν να ενσωματώσουν τα ψηφιακά assets. Συνεργασία με την Bakkt, η οποία θα είναι ο πάροχος υπηρεσιών για όσους εγγραφούν.

Υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων δίνει η Mastercard σε τράπεζες-εμπόρους

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Mastercard ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε εταιρεία από τις χιλιάδες τράπεζες και τα εκατομμύρια των εμπόρων στο δίκτυο πληρωμών της θα είναι σύντομα σε θέση να ενσωματώσει crypto στα προϊόντα της.

Σύμφωνα με το CNBC, θα περιλαμβάνονται bitcoin wallets, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που κερδίζουν ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα και δυνατότητα να γίνει δαπάνη ψηφιακών assets, προγράμματα όπως πόντοι αεροπορικών εταιρειών ή ξενοδοχείων να μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin κτλ.

Για να το κάνει αυτό, το δίκτυο πληρωμών συνεργάζεται με την εταιρεία κρυπτογράφησης Bakkt, η οποία θα είναι ο πάροχος υπηρεσιών για όσους εγγραφούν, ανέφεραν στελέχη των δύο εταιρειών στο CNBC.
«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να προσθέτουν πιο εύκολα υπηρεσίες crypto σε ό,τι κι αν κάνουν», δήωλσε σε συνέντευξή της η Sherri Haymond, εκτελεστική αντιπρόεδρος ψηφιακών συνεργασιών της Mastercard.

Η Mastercard διαχειρίζεται ένα από τα κυρίαρχα παγκόσμια δίκτυα πληρωμών μαζί με τη Visa και σχετίζεται με περισσότερα από 20.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια Mastercards σε χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Kαθώς το ενδιαφέρον για το Bitcoin παραμένει υψηλό, οι πελάτες της Mastercard ζήτησαν βοήθεια από το δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την Haymond. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες μπορούν να κρατούν τους πελάτες στις δικές τους πλατφόρμες αντί να βλέπουν τα δολάρια να μεταναστεύουν σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, είπε.

H μετοχή της Bakkt έκανε άλμα 70% στο άκουσμα της είδησης, ενώ λίγο μετά, καταγράφει κέρδη 35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v