Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι οδηγεί την άνοδο των Bitcoin και Ethereum

Πράσινο φως σε ακόμη ένα ETF του Bitcoin και έπεται συνέχεια με το Ethereum να παίρνει σειρά, τη στιγμή που τα κρυπτονομίσματα σε ανταλλακτήρια βρίσκονται σε χαμηλά 3 ετών!

Τι οδηγεί την άνοδο των Bitcoin και Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Για άλλη μια φορά, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές όσον αφορά τη θεσμική αναγνώριση του Bitcoin. Όπως αναφέραμε χθες, η μεγάλη είδηση της ημέρας ήταν πως η Mastercard πραγματοποιεί εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η Mastercard πρόλαβε τη Visa, που και αυτή έχει υποσχεθεί πως μέχρι να τελειώσει η χρονιά, θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα.

Προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της, η Mastercard ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Bakkt. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συνεργασίας, οι μετοχές της Bakkt Holdings, της πλατφόρμας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω SPAC (εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού) την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν τη συνεδρίαση στο +234%.

Για ποιο λόγο υπήρξε αυτός ο ενθουσιασμός; Επειδή πολύ σύντομα, οποιοσδήποτε από το τεράστιο οικοσύστημα τραπεζών και εμπόρων της Mastercard στις ΗΠΑ θα μπορεί να εκδίδει επώνυμες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες κρυπτονομισμάτων και να επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω της Bakkt, που θα παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής.

Επιπλέον, οι πελάτες της Mastercard θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους καταναλωτές κρυπτονομίσματα αντί για πόντους αφοσίωσης. Για παράδειγμα πόντοι αεροπορικής εταιρείας ή ξενοδοχείου ή δωροκάρτες θα μπορούν να μετατρέπονται σε Βitcoin. Οπως τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της Bakkt, οι εταιρείες και οι έμποροι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν νέους ηλικιακά καταναλωτές.

Υπενθυμίζουμε πως η Mastercard πέρα από την πρόθεσή της να εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως είχε εκφραστεί επίσημα στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων στην αρχή του χρόνου, είχε συμφωνήσει στην εξαγορά της CipherTrace, μιας εταιρείας που αναλύει blockchains για παράνομες συναλλαγές.

Τα νέα από τα ETFs του Bitcoin

Άλλο ένα ETF του Bitcoin πρόκειται να τεθεί στη διάθεση του κοινού, αυτή τη φορά από τη VanEck, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος διαχείρισης σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το νέο ETF, που και αυτό θα βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του Bitcoin, θα χρεώνει μόλις 0,65% τον χρόνο ως έξοδα διαχείρισης. Η VanEck ήταν η πρώτη διαχειρίστρια κεφαλαίων που κατέθεσε αίτηση για Bitcoin ETF μόλις το 2017.

Θυμίζουμε πως ήδη διαπραγματεύεται στη Wall Street το Bitcoin Strategy ETF (BITO) της ProShares και το Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF), το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Nasdaq την Παρασκευή.

Τελικά αποδείχτηκε σωστή η πρόβλεψη ότι θα εγκριθεί πάνω από ένα ETF του Bitcoin. Όλα είχαν ίδια χαρακτηριστικά, καθώς η μία εταιρεία αντέγραφε από την άλλη, προκειμένου να δώσουν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς τις διατυπώσεις και το περιεχόμενο που απαιτούνταν, ώστε να εγκριθούν οι αιτήσεις. Όλες οι εταιρείες που υπέβαλαν αιτήματα ήταν αναγνωρισμένες και με καλό ιστορικό. Ήταν απίθανο να ξεχωρίσουν κάποιες.

Σε επόμενο στάδιο, θα υπάρξουν ETFs με φυσικά Bitcoin. Τέτοιου τύπου αιτήσεις θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα, αλλά οι πιθανότητες να λάβουν έγκριση άμεσα δεν είναι μεγάλες. Θα ήταν σαν να τραβάνε το χαλί στις άλλες που μόλις πήρανε άδεια, αφού τα ETFs που θα κατέχουν κανονικά Bitcoin και όχι futures θα έχουν το πλεονέκτημα.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία, δεν είναι παράξενο που η ποσότητα Bitcoin των που βρίσκονται στα ανταλλακτήρια βρίσκονται σε χαμηλό 3 ετών. Αυτό σημαίνει πως αν αυξηθεί η ζήτηση απότομα, η έλλειψη προσφοράς θα εκτινάξει την τιμή απότομα προς τα πάνω, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνεται από το διάγραμμα της Glassnode, στο οποίο φανερώνεται πως κατά τη διάρκεια της υποχώρησης των τιμών, εκείνοι που αγόραζαν, ήταν οι μακροχρόνιοι επενδυτές. Ποιοι πωλούσαν τότε; Τα «αδύναμα χέρια», εκείνοι που φοβήθηκαν επειδή δεν γνώριζαν τι είχαν στην κατοχή τους. Αυτοί είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Δεν είχαν τις γνώσεις να το εκτιμήσουν, ούτε τη διάθεση να ενδιαφερθούν να μάθουν.

Το έχουμε αναφέρει άπειρες φορές από αυτή τη στήλη. Πριν βάλετε τα χρήματά σας, μάθετε τουλάχιστον τα βασικά. Τι είναι το Bitcoin, τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα νομίσματα, τη φιλοσοφία του. Αλλιώς θα χάσετε τον χρόνο και τις οικονομίες σας.

Τα νέα από το Ethereum

Τώρα που έγινε η αρχή, όλα θα γίνονται πιο εύκολα. Άνοιξε ο δρόμος. Εκτός από τα ETFs του Bitcoin, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν τα ETFs του Ethereum. Ίσως δεν αποτελεί σύμπτωση πως η τεχνική εικόνα στο διάγραμμα του δεύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος είναι πολύ καλή, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα, όχι μόνο έχει διασπάσει προς τα πάνω τον τριγωνικό σχηματισμό, αλλά επιβεβαίωσε πως η πάνω μαύρη γραμμή έχει μετατραπεί σε επίπεδο στήριξης. Η πρώτη απόπειρα να περάσει το προηγούμενο υψηλό των 4.370 δολαρίων δεν καρποφόρησε, αλλά αν ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, μπορεί να αναρριχηθεί πολύ υψηλότερα, σύμφωνα πάντα με τους τεχνικούς αναλυτές.

Δεν είναι όμως μόνο η προοπτική του ETF που ανεβάζει τις προσδοκίες για το Ethereum, αλλά και το ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκεντρωμένων εφαρμογών και των έξυπνων συμβολαίων. Όσο περισσότερες εφαρμογές εμφανίζονται, τόσο περισσότερα Ethereum βγαίνουν εκτός αγοράς, μειώνοντας την προσφορά.

Πρόσφατα το Associated Press ανακοίνωσε πως έχει εκπονήσει σχέδια για χρήση του Ethereum blockchain για εκλογικές και αθλητικές ροές δεδομένων μέσω του δικτύου Chainlink.

Μόνο τυχαίο δεν φαίνεται να είναι πως τα δεσμευμένα Ether στο staking καταγράφουν ιστορικό υψηλό, έχοντας φτάσει κοντά στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νομίσματα γίνονται όλο και πιο σπάνια, καθώς μόλις το 11% βρίσκεται διαθέσιμο στην αγορά. Με δεδομένο ότι η αύξηση της ζήτησης για DeFi εφαρμογές και NFTs θα αυξάνεται, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι θα γίνει αν συνεχιστεί αυτή η τάση.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια ξανάρχισαν. Διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματα σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v