Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin και το σενάριο για το μεγάλο άλμα

Που οφείλεται η πρωτοφανής σε ένταση ρευστοποίηση που οδήγησε σε πτωτικό σερί πέντε εβδομάδων. Η διαφοροποίηση της στάσης των επενδυτών της Ασίας έναντι αυτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι εξελίξεις στα ETFs στο κρυπτονόμισμα και τα futures του.

Το Bitcoin και το σενάριο για το μεγάλο άλμα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Εντυπωσιακά δεδομένα αποκαλύπτει η εταιρία ερευνών Glassnode. Η υποχώρηση της τιμής του Bitcoin από το ιστορικό υψηλό και μετά, εδώ και 5 εβδομάδες δηλαδή, προέρχεται από μια πρωτοφανή σε ένταση τάση ρευστοποίησης από τους κατοίκους της Ασίας.

Στα διαγράμματα που ακολουθούν, εμφανίζονται κατά σειρά οι μεταβολές στην τιμή του Bitcoin όπως έχουν διαχωριστεί σε ώρες εργασίας σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Από ότι διαπιστώνεται εύκολα, οι αγορές γίνονται από την Ευρώπη και ακόμα περισσότερο από τις ΗΠΑ.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πίεση των κινεζικών αρχών. Ανταλλακτήρια με σημαντική παρουσία στην Ασία, όπως το Huobi και η Binance έχουν σταματήσει να δέχονται νέες εγγραφές από κινέζους πελάτες. Αρκετοί από τους ήδη υπάρχοντες ρευστοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους, αισθανόμενοι ανασφάλεια. Φοβούνται μήπως δυσκολευτούν να έχουν πρόσβαση στα ανταλλακτήρια αργότερα. Ωστόσο όπως παρατηρούμε στο διάγραμμα, η δυναμική των πωλήσεων ατονεί.

Εντελώς αντίθετη εικόνα έχουμε από το Kraken, ένα ανταλλακτήριο που έχει σημαντική παρουσία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι φανερό πως οι Δυτικοί αγοράζουν, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία της απομάκρυνσης ασιατικών κεφαλαίων από την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το Huobi δεν έχει μείνει άπραγο να αιμορραγεί. Έχει αποφασίσει να εγκατασταθεί στον πιο φιλικό ασιατικό προορισμό για κρυπτονομίσματα, τη Σιγκαπούρη. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων του χώρου, χάρη στην ευνοϊκή νομοθεσία της και στους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Εξελίξεις στα Bitcoin ETFs

Άλλο ένα ETF που σχετίζεται με το Bitcoin ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στον Nasdaq αυτή την εβδομάδα, από την Valkyrie. Το Balance Sheet Opportunities ETF (σύμβολο VBB) δεν επενδύει απευθείας στο διάσημο κρυπτονόμισμα, αλλά σε εταιρίες που διατηρούν Bitcoin στους ισολογισμούς τους, όπως τις MicroStrategy, Square και Tesla. Στο καταστατικό αναφέρεται πως μπορεί να επενδύσει έως και το 10% του κεφαλαίου του σε τίτλους εταιρειών εξόρυξης (mining).

«Το Bitcoin και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κερδίζουν συνεχώς ενδιαφέρον από όλες τις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε ο Leah Wald, Διευθύνων Σύμβουλος της Valkyrie. Περισσότεροι από τους μισούς κατόχους Bitcoin στις ΗΠΑ εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά κρυπτονομισμάτων φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Grayscale Investments, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Το VBB προσφέρει μια διέξοδο για τους παραδοσιακούς επενδυτές, ώστε να είναι σε θέση να αποκτήσουν έκθεση σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζουμε πως η Valkyrie έχει ήδη υπό διαχείριση ένα άλλο Bitcoin ETF, το Bitcoin Strategy (σύμβολο BTF), το οποίο βασίζεται στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (fututes) του Bitcoin. Παρόμοια ETFs που διαπραγματεύονται στην Wall Street είναι τα ProShares Bitcoin Strategy, VanEck Bitcoin Strategy, Global X Blockchain.

Κύκλοι της αγοράς ισχυρίζονται πως όλες αυτές οι εγκρίσεις οδηγούν νομοτελειακά στην αποδοχή από μέρους της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) της χορήγηση άδειας για να επενδύουν στα ίδια τα κρυπτονομίσματα στην spot αγορά και όχι στα futures τους. Ο κυριότερος λόγος είναι πως μεγάλες αγορές εκτός ΗΠΑ δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Μεγάλα ονόματα, όπως η Fidelity, αναγκάζονται να φύγουν στον Καναδά για να ξεκινήσουν ένα ETF που θα επενδύει άμεσα σε «φυσικά» κρυπτονομίσματα.

Πλέον στο παιχνίδι μπήκε δυναμικά και η Ιαπωνία. Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της χώρας, η SBI Group η οποία διαθέτει 60 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, ξεκίνησε ένα fund που θα περιέχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι εγχώριοι επενδυτές ηλικίας 20 έως 70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin cash, Chainlink και Polkadot. Δεδομένου ότι δεν είναι κατάλληλο για όλους τους πελάτες μας, θα μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος μόνο εκείνοι που πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία έχει θέσει η εταιρεία μας, ανέφεραν από την SBI.

Η SBI εξαγόρασε πρόσφατα το Coinhako, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη και δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v