Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα από το sell off στα crypto δέχθηκε το Solana

Η συμφόρηση δικτύου ήρθε εν μέσω εκτεταμένων πωλήσεων στην αγορά. Τις τελευταίες επτά ημέρες συναλλαγών, το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 18% της αξίας του, το Ether 25%, το Dogecoin 19%, ενώ το Shiba Inu 25%. Εξαϋλώθηκε 1 τρισ. δολάρια.

Χτύπημα από το sell off στα crypto δέχθηκε το Solana

Μειώνονται οι πιέσεις στα crypto τη Δευτέρα, μετά τις τεράστιες διακυμάνσεις την περασμένη εβδομάδα. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, διατηρείται στις 35.179 δολάρια, μετά το χαμηλό των 34.042,77 το Σαββατοκύριακο, καταγράφοντας απώλειες άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου. Το Ethereum, με πτώση 0,8%, βρίσκεται στις $2.441,40 δολάρια.

Τις τελευταίες επτά ημέρες συναλλαγών, το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 18% της αξίας του, το Ether έχει χάσει περίπου 25%, το Dogecoin 19%, ενώ το Shiba Inu 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Χτύπημα από τη μεταβλητότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων δέχθηκε το Solana, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα blockchain, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας με έντονες διακυμάνσεις για τα κρυπτονομίσματα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι validators που χρησιμοποιούν την υπολογιστική τους ισχύ για να βοηθήσουν στην επαλήθευση του δικτύου προκλήθηκε από υπερβολικές διπλές συναλλαγές, σύμφωνα με μια ειδοποίηση στον ιστότοπο Solana με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου. Οι μηχανικοί κυκλοφόρησαν την έκδοση 1.8.14, η οποία «θα προσπαθήσει να μετριάσει την χειρότερες συνέπειες αυτού του ζητήματος», ανέφερε η ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι αναμένονται περισσότερες βελτιώσεις τις επόμενες οκτώ έως 12 εβδομάδες και πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά «περνούν αυστηρά τεστ».

«Το Solana mainnet beta αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα συμφόρησης δικτύου», ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι τελευταίες 24 ώρες έδειξαν ότι αυτά τα συστήματα πρέπει να βελτιωθούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των χρηστών και να υποστηρίξουν τις πιο περίπλοκες συναλλαγές που είναι πλέον κοινές στο δίκτυο».

Η ιστοσελίδα κατάστασης δικτύου του Solana απαριθμούσε όλα τα συστήματά του ως πλήρως λειτουργικά τη Δευτέρα.

Ένα tweet που αναδημοσιεύτηκε από τον συνιδρυτή της Solana Labs, Anatoly Yakovenko, απέδωσε τα προβλήματα του δικτύου στην «τρέχουσα μεταβλητότητα της αγοράς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Solana αντιμετωπίζει προβλήματα: Τον Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, υπέστη μια διακοπή 17 ωρών, που προκλήθηκε από αυτό που αποκαλούσε «εξάντληση πόρων».

 

Τα ζητήματα του Solana ήρθαν εν μέσω sell off σε Bitcoin και Ether -και το ίδιο το Solana, το οποίο έχει χάσει περισσότερο από 30% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το CoinGecko. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από τα υψηλά της και το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% από το ρεκόρ του Νοεμβρίου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v