Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μεγάλη βουτιά για Bitcoin και Ether

Απώλειες 6,3% καταγράφει το Bitcoin, που προσγειώνεται στις 33.566 δολάρια, ενώ το Ethereum, με πτώση 12%, βρίσκεται στις $2.226. Συμφόρηση δικτύου στο Solana, εν μέσω sell off στην αγορά.

Νέα μεγάλη βουτιά για Bitcoin και Ether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν ξανά τα crypto τη Δευτέρα, μετά τις τεράστιες διακυμάνσεις την περασμένη εβδομάδα και τη σταθεροποιητική πρωινή κίνηση. Προηγήθηκε η διακοπή δικτύου στην πλατφόρμα blockchain Solana, η οποία προκλήθηκε από «υπερβολικές διπλές συναλλαγές», εν μέσω πτώσης των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων.

Απώλειες 6,3% καταγράφει το Bitcoin, που προσγειώνεται στις 33.566 δολάρια, καταγράφοντας πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου. Το Ethereum, με πτώση 12%, βρίσκεται στις 2.226 δολάρια. Τις τελευταίες 24 ώρες εξαϋλώθηκαν 130 δισ. δολάρια από την αγορά των crypto καθώς τα δύο μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα υποχωρούν σε χαμηλό πολλών μηνών.

Χτύπημα από τη μεταβλητότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων δέχθηκε το Solana, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα blockchain, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας με έντονες διακυμάνσεις για τα κρυπτονομίσματα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι validators που χρησιμοποιούν την υπολογιστική τους ισχύ για να βοηθήσουν στην επαλήθευση του δικτύου προκλήθηκε από υπερβολικές διπλές συναλλαγές, σύμφωνα με μια ειδοποίηση στον ιστότοπο Solana με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου. Οι μηχανικοί κυκλοφόρησαν την έκδοση 1.8.14, η οποία «θα προσπαθήσει να μετριάσει τις χειρότερες συνέπειες αυτού του ζητήματος», ανέφερε η ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι αναμένονται περισσότερες βελτιώσεις τις επόμενες οκτώ έως 12 εβδομάδες και πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά «περνούν αυστηρά τεστ».

«Το Solana mainnet beta αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα συμφόρησης δικτύου», ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι τελευταίες 24 ώρες έδειξαν ότι αυτά τα συστήματα πρέπει να βελτιωθούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των χρηστών και να υποστηρίξουν τις πιο περίπλοκες συναλλαγές που είναι πλέον κοινές στο δίκτυο».

Ένα tweet που αναδημοσιεύτηκε από τον συνιδρυτή της Solana Labs, Anatoly Yakovenko, απέδωσε τα προβλήματα του δικτύου στην «τρέχουσα μεταβλητότητα της αγοράς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Solana αντιμετωπίζει προβλήματα: Τον Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, υπέστη μια διακοπή 17 ωρών, που προκλήθηκε από αυτό που αποκαλούσε «εξάντληση πόρων».

 

Τα ζητήματα του Solana ήρθαν εν μέσω sell off σε Bitcoin και Ether -και το ίδιο το Solana, το οποίο έχει χάσει περισσότερο από 30% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το CoinGecko. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από τα υψηλά της και το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% από το ρεκόρ του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v