Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Οι τρέχοντες κανονισμοί δεν δημιουργήθηκαν για ψηφιακά νομίσματα

Τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης νέων κανόνων, νόμων και πλαισίων, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου δεν είναι ακόμα σίγουρες για το πώς θα συμπεριφερθούν ορισμένα ψηφιακά προϊόντα σε περιόδους πιέσεων στην αγορά.

Πάουελ: Οι τρέχοντες κανονισμοί δεν δημιουργήθηκαν για ψηφιακά νομίσματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζερόμ Πάουελ δήλωσε στο Συνέδριο Καινοτομίας του 2022 που διοργάνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) ότι οι τρέχοντες κανονισμοί της αγοράς δεν δημιουργήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αντίκτυπο των ψηφιακών νομισμάτων στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Πάουελ τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης νέων κανόνων, νόμων και πλαισίων για την αντιμετώπιση των ψηφιακών νομισμάτων, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου δεν είναι ακόμα σίγουρες για το πώς θα συμπεριφερθούν ορισμένα ψηφιακά προϊόντα σε περιόδους πιέσεων στην αγορά.

Ο Πάουελ σημείωσε επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζει ενεργά τα οφέλη και το κόστος των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC), υπογραμμίζοντας ότι η Fed δεν έχει λάβει ακόμη καμία συγκεκριμένη απόφαση για την εφαρμογή τους.

Το Bitcoin χάνει 1% στις $42.148, to Εthereum 1,6% στις 2.955 δολάρια, το XRP κινείται 1% αρνητικά, στο $0,83.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v