Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάκερ έκλεψαν crypto $100 εκατ. από το Horizon Bridge

Αυτή είναι η τρίτη μεγάλη επίθεση σε «γέφυρα» φέτος. Η Harmony ανέφερε ότι «έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς εγκληματολογίας για να εντοπίσουν τον ένοχο και να ανακτήσουν τα κλεμμένα κεφάλαια».

Χάκερ έκλεψαν crypto $100 εκατ. από το Horizon Bridge

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μια ακόμη γέφυρα κρυπτονομισμάτων -εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν crypto μεταξύ blockchains- έπεσε θύμα χάκερ. Αυτή τη φορά εκλάπησαν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Harmony ανέφερε σε tweet ότι η παραβίαση της γέφυρας Horizon έλαβε χώρα την Πέμπτη το πρωί και ότι «έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς εγκληματολογίας για να εντοπίσουν τον ένοχο και να ανακτήσουν τα κλεμμένα κεφάλαια».

Αυτή είναι η τρίτη μεγάλη επίθεση σε «γέφυρα» φέτος. Τον Φεβρουάριο, χάκερ έκλεψαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια από τη γέφυρα Wormhole. Στα τέλη Μαρτίου, η Ronin Bridge έχασε περίπου 620 εκατομμύρια δολάρια από χάκερ. Ακόμη και πριν από το hack του Harmony, τα χρήματα που κλάπηκαν από γέφυρες ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι γέφυρες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε hacks, καθώς η τεχνολογία τους είναι πολύπλοκη και συχνά διευθύνονται από ανώνυμες ομάδες. Ο τρόπος με τον οποίο προστατεύουν τα κεφάλαια είναι συχνά ασαφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v