Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσές δουλειές κάνουν οι χακεράδες στα crypto

Αυξημένο κατά 58% στο επτάμηνο το ποσό που εκλάπει σύμφωνα με στοιχεία. Γιατί τα DeFi έχουν γίνει δημοφιλής στόχος. Η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται «πρωταγωνιστής».

Χρυσές δουλειές κάνουν οι χακεράδες στα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αξία των κεφαλαίων που χάθηκαν από χακαρίσματα κρυπτονομισμάτων έχει εκτοξευθεί φέτος, καθώς τα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης έχουν γίνει εύκολος στόχος για τους επιτιθέμενους, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης blockchain Chainalysis.

Ψηφιακά tokens αξίας περίπου 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν κλαπεί φέτος έως τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 58% σε σχέση την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με το Chainalysis. «Αυτή η τάση δεν φαίνεται ότι θα αντιστραφεί σύντομα, με ένα χακάρισμα 190 εκατομμυρίων δολαρίων της cross-chain bridge Nomad και κλοπή 5 εκατομμυρίων δολαρίων από πολλά πορτοφόλια Solana να έχουν ήδη καταγραφεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου», αναφέρει η έκθεση.

Τα πρωτόκολλα DeFi, ειδικά οι γέφυρες cross-chain που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά tokens μέσω blockchain, έχουν αναδειχθεί ως ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους στα κρυπτονομίσματα. Επειδή τέτοια πρωτόκολλα βασίζονται σε ανοιχτό κώδικα, οι εγκληματίες μπορούν εύκολα να βρουν σφάλματα ή άλλες ευπάθειες προς εκμετάλλευση, είπε η Chainalysis.

Τα πρωτόκολλα DeFi έχουν επίσης γίνει συχνός στόχος ομάδων hacking που χρηματοδοτούνται από κράτη. Ομάδες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα έχουν κλέψει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από πρωτόκολλα DeFi μέχρι στιγμής φέτος, εκτιμά η Chainalysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v