Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα των αμερικανικών αρχών στο FTX μετά την κατάρρευση

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Συναλλαγών στα Futures Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission) διερευνούν τη σχέση του FTX.com με το αμερικανικό FTX US και την χρηματιστηριακή εταιρία του ομίλου του San Bankman-Fried, Alameda Research.

Ερευνα των αμερικανικών αρχών στο FTX μετά την κατάρρευση

Δύο κορυφαίες χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διερευνούν εάν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.com χειριζόταν σωστά τα κεφάλαια των πελατών αλλά και τις σχέσεις του με τις υπόλοιπες θυγατρικές του ομίλου, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Συναλλαγών στα Futures Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission) διερευνούν τη σχέση του FTX.com με το αμερικανικό FTX US και την χρηματιστηριακή εταιρία του ομίλου του San Bankman-Fried, Alameda Research, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μια ημέρα αφού το ανταλλακτήριο Binance δήλωσε ότι θα εξαγοράσει το FTX.com εν μέσω μιας «κρίσης ρευστότητας» που προκάλεσε μαζικές αναλήψεις δισεκατομμυρίων από τους πελάτες του FTX, φέρνοντάς στο στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Το FTX (FTT), το ψηφιακό νόμισμα της πλατφόρμας trading έκανε βουτιά 76,4%, συμπαρασύροντας χαμηλότερα το σύνολο σχεδόν της αγοράς crypto. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v