Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συννεφιά στην αγορά crypto: Κάτω από τις $16.000 το Bitcoin

Βαθιές ανησυχίες για την πλατφόρμα Genesis, μετά την κατάρρευση του FTX. Δήλωσε ωστόσο ότι δεν θα κηρύξει πτώχευση. Κατηφορίζουν τα κρυπτονομίσματα. Σε χαμηλό δύο ετών το Bitcoin, βουτάει και το Ether.

Συννεφιά στην αγορά crypto: Κάτω από τις $16.000 το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Κάτω από τις 16.000 δολάρια διατηρείται το Bitcoin, αφού ξεπέρασε το συγκεκριμένο όριο για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων στον όμιλο υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων Genesis Trading.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Bitcoin υποχωρεί 2,7% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας στις 15.700 δολάρια, ανεβάζοντας τις απώλειές του τις τελευταίες επτά ημέρες στο 4,9%.

To Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση, χάνει 3,3% και φτάνει στα 1.088 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin ήταν για τελευταία φορά κάτω από το όριο των 16.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2020.

Οι κινήσεις ήρθαν μετά από ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis είχε προειδοποιήσει τους πιθανούς επενδυτές ότι μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση, εάν αποτύχει να συγκεντρώσει νέα μετρητά.

Αυτό προέκυψε αφότου ο όμιλος ανέστειλε τις αναλήψεις για τη μονάδα δανεισμού του, μετά από «άνευ προηγουμένου αναταραχή στην αγορά» που πυροδότησε η κατάρρευση της FTX του Sam Bankman-Fried.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Genesis να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο περιελάμβαναν συνομιλίες με το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, προσπάθεια που δεν απέδωσε, ανέφερε το Bloomberg.

Ωστόσο, η Genesis το βράδυ της Δευτέρας είπε ότι δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση. «Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές», ανέφερε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v