Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος πλήρωσε εγγύηση για να μην προφυλακιστεί ο Sam Bankman-Fried

Πού βασίστηκε η συμφωνία για να μείνει ελεύθερος μετά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απάτη σχετικά με την κατάρρευση του FTX. Οι περιορισμοί εν αναμονή της δίκης.

Ποιος πλήρωσε εγγύηση για να μην προφυλακιστεί ο Sam Bankman-Fried

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Υπό τη συνοδεία στρατιωτών, φορώντας χειροπέδες, εμφανώς καταβεβλημένος και αξύριστος, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν ο άλλοτε ισχυρός άντρας του χώρου των κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried.

Ο δικηγόρος του, ενώπιον του δικαστή και των δύο γονιών του, οι οποίοι είναι καθηγητές νομικής του Πανεπιστημίου Stanford, ζήτησε την αποφυλάκιση και τον προσωρινό περιορισμό του κατ’ οίκον. Επικαλέστηκε ότι ο πρώην δισεκατομμυριούχος πελάτης του είναι οικονομικά κατεστραμμένος, έχει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και δεν υπάρχει ιστορικό φυγής, για να φοβούνται πως θα δραπετεύσει.

Ο Bankman-Fried κατηγορείται από την Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, την Alameda Research. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι λείπουν πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο δικαστής τελικά αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκισή του. Θα ζει στο σπίτι των γονιών του, απαγορεύεται να ανοίξει νέες πιστώσεις άνω των 1.000 δολαρίων και θα φοράει το ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Επίσης ορίστηκε εγγύηση-μαμούθ 250 εκατομμυρίων δολαρίων! Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για τον Bernie Madoff απαιτήθηκε εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για τον Jeff Skilling της Enron, 5 εκατομμύρια.

Ποιος πλήρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου ο Sam να μην προφυλακιστεί; Κανείς! Η συμφωνία στην ουσία είναι μια υπόσχεση να συμμορφωθεί με συγκεκριμένους περιορισμούς εν αναμονή της δίκης και να εμφανιστεί όταν έρθει η ώρα.

Δεν καταβλήθηκαν εκ των προτέρων χρήματα, παρά μόνο οι γονείς του Bankman-Fried έβαλαν ως εγγύηση το σπίτι τους. Ο κατηγορούμενος υποχρεούται να πληρώσει το ποσό που ορίστηκε, μόνο εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο ή δεν συμμορφωθεί με τους όρους.

Η υπερασπιστική γραμμή του Bankman-Fried είναι πως η κατάρρευση της FTX οφειλόταν σε σφάλματα διαχείρισης. Ότι δεν υπήρξε δόλος. Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για τον Sam Bankman-Fried. Δύο από τους στενότερους συνεργάτες του, η Caroline Ellison, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda και ο πρώην επικεφαλής της τεχνολογίας FTX, Gary Wang, για να γλιτώσουν τη βαριά ποινή όχι μόνο ομολόγησαν την ενοχή τους αλλά έχουν στραφεί εναντίον του.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v