Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Χρονιά-ρεκόρ για τους... χάκερ, χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. δολάρια!

Απογειώθηκαν οι κλοπές κρυπτονομισμάτων τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς έλαβαν χώρα τρία από τα πέντε μεγαλύτερα «κόλπα» στην ιστορία των crypto. «Καπνός» πάνω από 8,9 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Crypto: Χρονιά-ρεκόρ για τους... χάκερ, χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. δολάρια!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πέραν του ότι ήταν μια από τις δύσκολες χρονιές για την αγορά κρυπτονομισμάτων, το 2022 ήταν, δυστυχώς, χρονιά-ρεκόρ και για τους χάκερ στα cryptο. Μόνο πέρυσι, κλάπηκαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 3,5 δισ. δολαρίων, οδηγώντας το συνολικό ποσό των κλεμμένων crypto σε σοκαριστικά νούμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το CryptoPresales.com, περισσότερα από 8,9 δισ. δολάρια έχουν κλαπεί σε ληστείες κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα.

Οι χάκερ έκλεψαν περισσότα crypto το 2022 από ό,τι το 2019, το 2020 και το 2021 μαζί

Οι κλοπές κρυπτονομισμάτων απογειώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, από μόλις εννέα κλοπές το 2017 σε 132 το 2021. Μόνο τον Αύγουστο του 2021, χάθηκαν σχεδόν 730 εκατ. δολάρια. Από αυτό το ποσό, 610 εκατ. δολάρια κλάπηκαν σε μια μόνο ληστεία στο Poly Network, η δεύτερη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Comparitech, οι χάκερ έκλεψαν περισσότερα από 2,7 δισ. δολάρια σε 132 ληστείες crypto το 2021. Ωστόσο, πέρυσι, ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε κατά 45%. Οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 2022 σημειώθηκαν 192 κλοπές ενώ οι χάκερ έκλεψαν 3,57 δισ. δολάρια -περισσότερα από ό,τι το 2019, το 2020 και το 2021 μαζί.

Από το 2011, έχουν σημειωθεί 500 περιπτώσεις κλοπών στην αγορά crypto σε όλο τον κόσμο και σχεδόν το 65% από αυτές έχουν λάβει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια. 

Τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες ληστείες έγιναν το 2022

Εκτός από τον μεγαλύτερο αριθμό κλοπών μέχρι στιγμής, το 2022 καταγράφονται και μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες στα crypto, καθώς τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών συνέβησαν πέρυσι.

Τον Μάρτιο του 2022, το δίκτυο crypto Ronin Network ανακοίνωσε ότι παραβιάστηκαν τα συστήματά του και ότι είχαν κλαπεί συνολικά 620 εκατ. δολάρια, στη μεγαλύτερη ληστεία της αγοράς crypto μέχρι σήμερα.

Αρκετούς μήνες αργότερα, χάκερ εξαφάνισαν 570 εκατ. δολάρια από την BNB της Binance, στην τρίτη μεγαλύτερη ληστεία κρυπτογράφησης μέχρι σήμερα.

Τον Νοέμβριο, χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 477 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο FTX που κατέρρευσε, καθιστώντας το την πέμπτη μεγαλύτερη ληστεία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι χάκερ έκλεψαν στοιχεία crypto αξίας σχεδόν 1,7 δισ. δολαρίων μόνο από αυτές τις τρεις επιθέσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v