Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντοπίστηκαν $5 δισ. στα «κρυφά» ταμεία της FTX

Έχουν ανακτηθεί μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και τίτλοι, στην προσπάθεια να αποπληρωθούν οι εξαπατημένοι πιστωτές, δήλωσε δικηγόρος που επιβλέπει την πτωχευμένη εταιρεία.

Εντοπίστηκαν $5 δισ. στα «κρυφά» ταμεία της FTX

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έχει ανακτήσει πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και τίτλους, δήλωσε σε δικαστή την Τετάρτη ένας δικηγόρος της χρεοκοπημένης εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ (φωτ.), σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Μπάνκμαν-Φριντ για ενορχήστρωση μιας «επικής» απάτης, που ίσως κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές. Οι δικηγόροι και οι σύμβουλοι που επιβλέπουν την πτωχευμένη εταιρεία προσπαθούν τώρα να ανακτήσουν κεφάλαια για να αποπληρώσουν τους πιστωτές.

«Εντοπίσαμε πάνω από 5 δισ. δολάρια μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και επενδυτικούς τίτλους», είπε ο Andy Dietderich, δικηγόρος της FTX, σε δικαστή πτωχευτικού δικαστηρίου στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ κατά την έναρξη της ακρόασης την Τετάρτη.

Ο Dietderich είπε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει μη στρατηγικές επενδύσεις, που είχαν λογιστική αξία 4,6 δισ. δολαρίων, αν και τα βιβλία της εταιρείας έχουν χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v