Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το FTX ψάχνει $1 δισ. και μηνύει τον ιδρυτή του, Sam Bankman-Fried

Στο στόχαστρο και τρία ακόμη πρώην στελέχη του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου crypto. Αναζητούνται χρήματα που φέρεται να υπεξαιρέθηκαν. Μπόνους $22,5 εκατ. έδωσε συνεργάτιδά του στον εαυτό της.

Το FTX ψάχνει $1 δισ. και μηνύει τον ιδρυτή του, Sam Bankman-Fried

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το FTX, το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, μήνυσε τον ιδρυτή του Sam Bankman-Fried και τρία άλλα πρώην στελέχη, αναζητώντας πάνω από 1 δισ. δολάρια που φέρεται να υπεξαιρέθηκαν τους μήνες πριν από την κατάρρευσή του πέρυσι.

Οπως σημειώνουν οι Finanancial Times, η μήνυση στοχεύει σε μια σειρά από παροχές που βασίζονται στην αξία μετοχών, αγορές ακινήτων, μεταφορές μετρητών και άλλες συναλλαγές, που η εταιρεία λέει ότι θα πρέπει να ανατραπούν βάσει του πτωχευτικού νόμου.

Μεταξύ των φερόμενων ως δικαιούχων των συναλλαγών που περιγράφονται στη μήνυση είναι η Caroline Ellison, η πρώην επικεφαλής του trading βραχίονα του FTX, Alameda Research. Σε ένα περιστατικό που αναφέρεται στην καταγγελία, η Ellison φέρεται να κατέβαλε στον εαυτό της ένα μπόνους 22,5 εκατ. δολαρίων, μέρος του οποίου μεταφέρθηκε αργότερα σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία που επικεντρωνόταν στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Zixiao «Gary» Wang, συνιδρυτής του FTX, και ο Nishad Singh, ο οποίος εργάστηκε και στο FTX και στην Alameda, κατονομάζονται επίσης στη μήνυση ως δικαιούχοι φερόμενων παράνομων μεταφορών.

Ο Ellison, ο Wang και ο Singh δήλωσαν ένοχοι για κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη σε ποινικές υποθέσεις που δεν σχετίζονται με τη μήνυση της Πέμπτης. Ο Bankman-Fried δήλωσε αθώος για ποινικές κατηγορίες στις ΗΠΑ, όπως απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παρανομίες χρηματοδότησης εκστρατειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v