Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTX: Τέταρτος συνεργάτης του Μπάνκμαν-Φριντ δηλώνει ένοχος

Σφίγγει ο κλοιός ενόψει δίκης του εγκεφάλου του αμαρτωλού ανταλλακτηρίου crypto. Ο Ράιαν Σαλαμέ, υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος που είχε προικοδοτηθεί με δάνεια 55 εκατ. δολ., αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές...

FTX: Τέταρτος συνεργάτης του Μπάνκμαν-Φριντ δηλώνει ένοχος

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ενοχος ενώπιον των κατηγοριών για κατάρρευση της FTX δηλώνει ο Ράιαν Σαλαμέ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την έναρξη της δίκης του ιδρυτή της εταιρείας Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ο Σαλαμέ, ο οποίος ηγήθηκε της κύριας οντότητας του ανταλλακτηρίου στις Μπαχάμες, θα εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν απόψε, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Θα γίνει, έτσι, το τέταρτο πρώην στέλεχος της FTX που κλείνει συμφωνία με τους εισαγγελείς, απομονώνοντας περαιτέρω τον Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος έχει ήδη δει τη στενή συνεργάτιδά του Καρολίν Ελισον να συνεργάζεται με την πολιτεία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δικηγόρος Ντάμιαν Ουίλιαμς ανακοίνωσε τις δηλώσεις ενοχής τόσο της Ελισον, η οποία ήταν επικεφαλής της θυγατρικής Alameda Research, όσο και του συνιδρυτή του FTX Zixiao «Gary» Wang. Και οι δύο αναμένεται να είναι βασικοί μάρτυρες στη δίκη του Μπάνκμαν-Φριντ.

Τον Φεβρουάριο δήλωσε επίσης ένοχος ο Nishad Singh, πρώην επικεφαλής μηχανικών στην FTX, μεταξύ άλλων για κατηγορίες συνωμοσίας και απάτης.

Ο Σαλαμέ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Μπάνκμαν-Φριντ, του εκτεθειμένου πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX που εδρεύει στις Μπαχάμες.

Ο Σαλαμέ θα μπορούσε να ενισχύσει το κατηγορητήριο εναντίον του Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στις 2 Οκτωβρίου.

Στις τελευταίες ημέρες συναλλαγών στα τέλη του περασμένου έτους, ο Σαλαμέ ενημέρωσε τις ρυθμιστικές αρχές των Μπαχαμών ότι κεφάλαια πελατών της FTX είχαν χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη ζημιών στην αδελφή εταιρεία Alameda, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία της χώρας της Καραϊβικής.

Οι τέσσερις «μετανοημένοι» είχαν σχηματίσει έναν στενό κύκλο που βοήθησε στη διαχείριση της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας crypto του Μπάνκμαν-Φριντ, η οποία απολάμβανε την υποστήριξη επενδυτών blue-chip, συμπεριλαμβανομένης της Sequoia Capital.

Εκτός από τον ρόλο του στη FTX, ο Σαλαμέ αγόρασε τέσσερα εστιατόρια στο Λένοξ, πόλη της Μασαχουσέτης όπου μεγάλωσε ο ίδιος. Τα στοιχεία της πτώχευσης έδειξαν ότι οι εταιρείες του Μπάνκμαν-Φριντ παρείχαν δάνεια στον στενό κύκλο των στελεχών, συμπεριλαμβανομένων 55 εκατ. δολαρίων στον Σαλαμέ.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα αφού ένας δικαστής ανακάλεσε την εγγύησή του λόγω ισχυρισμών ότι είχε προσπαθήσει να εκφοβίσει την Eλισον και άλλους πιθανούς μάρτυρες, έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι σε θέση να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη δίκη του ενώ βρίσκεται κρατούμενος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v