Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mαζεύει τις απώλειες, παραμένει ευάλωτο το Bitcoin

Μετά το selloff που το έριξε σε χαμηλό τριμήνου, το κρυπτονόμισμα σηκώνει κεφάλι αλλά οι προσδοκίες είναι τσιγκούνικες. Το φράγμα των 25.000 δολ., οι μακροοικονομικοί καταλύτες και οι... φουρτούνες του Σεπτεμβρίου.

Mαζεύει τις απώλειες, παραμένει ευάλωτο το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ανακάμπτουν μετά το selloff που οδήγησε σε χαμηλό Ιουνίου, ωστόσο η καθοδική πορεία προκαλεί πονοκεφάλους δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά αδύναμος μήνας.

Η τιμή του Bitcoin διαπραγματεύτηκε τις τελευταίες 24 ώρες γύρω στα 25.800 δολάρια, ανακάμπτοντας από τη βύθιση λίγο κάτω από τα 25.000 δολάρια τη Δευτέρα. Το κρυπτονόμισμα παραμένει ευάλωτο κάτω από το όριο των 26.000 δολ., όπου κινούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του περασμένου μήνα.

Οι traders αναμένουν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό, αφού μια σειρά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά σημεία την περασμένη εβδομάδα ανανέωσαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν. Παράλληλα, απορροφούν τους κραδασμούς από τη νομική μάχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με την Ripple, μετά την έφεση της SEC.

Αν και θεωρητικά ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι θετικός καταλύτης για το Βitcoin, από την άλλη ενδεχομένως θα απομακρύνει από επικίνδυνα assets επενδυτές που φοβούνται την ύφεση.

«Η πτώση των κρυπτονομισμάτων ήρθε καθώς το αρνητικό συναίσθημα συνέχισε να διατρέχει τις αγορές», δήλωσε ο Samer Hasn, αναλυτής στο broker XS.com. «Οι τεράστιες μεταφορές σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μεταφράζονται συνήθως ως αρνητικό σημάδι, καθώς οφείλονται στην πρόθεση πώλησης ή ανταλλαγής», πρόσθεσε.

Την ιστορική νηνεμία των crypto που σημειώθηκε το φετινό καλοκαίρι -με τους χαμηλότερους όγκους συναλλαγών από το 2019- μπορεί να διαδεχτούν οι σεπτεμβριάτικες φουρτούνες. Είναι παραδοσιακά ο χειρότερος μήνας του χρόνου τόσο για τον Dow Jones και τον S&P 500 όσο και για το Bitcoin, το οποίο υποχωρεί για έξι συνεχόμενους Σεπτέμβριους.

Οι κινήσεις της Δευτέρας μπορεί να είναι μόνο προοίμιο των άγριων διαθέσεων για τις οποίες προετοιμάζονται οι traders, βάσει και των διαφαινόμενων μακροοικονομικών καταλυτών. Το Bitcoin παραμένει ευάλωτο στο τεχνικό επίπεδο των 25.200 δολαρίων, σημειώνει η Katie Stockton, διευθύνουσα σύμβουλος της Fairlead Strategies, με κινδύνους που φτάνουν στα 23.200 δολάρια.

Επιπλέον, αξιολογείται η προοπτική διάθεσης κρυπτονομισμάτων από το ανενεργό χρηματιστήριο FTX, μέσω της διαδικασίας πτώχευσης.

Οι διαχειριστές της FTX έχουν ανακτήσει περίπου 7 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων 3,4 δισ. δολαρίων crypto. Αναμένεται αύριο Τετάρτη ακρόαση στο δικαστήριο για να εξεταστεί σχέδιο για την έναρξη πωλήσεων token ώστε να αποπληρωθούν οι πιστωτές.

Η αγορά είναι «ανήσυχη για την επερχόμενη εκκαθάριση της FTX», έγραψε ο Markus Thielen, επικεφαλής ερευνων στη Matrixport.

Το Ether -το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα- υποχώρησε λιγότερο από 1% στα 1.580 δολ.. Μικρότερα token ή altcoins είχαν ανάμεικτες κινήσεις. Το Cardano σημείωσε άνοδο λιγότερο από 1% και το Polygon διολίσθησε 2%. Τα Dogecoin και Shiba Inu σημείωσαν άνοδο λιγότερο από 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v