Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί βουλιάζει ο όγκος ανταλλαγής fiat νομισμάτων με crypto

Οι συναλλαγές όλων των κρατικών νομισμάτων που εισέρρεαν στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν γκρεμιστεί 95% σε σχέση με την κορυφή του Νοεμβρίου 2021.

Γιατί βουλιάζει ο όγκος ανταλλαγής fiat νομισμάτων με crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η τουρκική λίρα έχει αναδειχθεί ως το κρατικό νόμισμα που συναλλάσσεται πιο πολύ στο ανταλλακτήριο Binance. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία ερευνών Kaiko, το τουρκικό νόμισμα αντιπροσωπεύει το 75% του συνολικού όγκου ανάμεσα στα κρατικά (fiat) νομίσματα στις αρχές Σεπτεμβρίου και μάλιστα με ανοδική τάση.

Είναι φανερό πως οι Τούρκοι, για να προστατευτούν από τον υψηλό πληθωρισμό, στρέφονται στη λύση των κρυπτονομισμάτων. Ακολουθεί το ευρώ, με 18% μερίδιο αγοράς.

Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι ρόδινη για τα crypto. Όλο και λιγότεροι σπεύδουν να ανταλλάξουν τα fiat νομίσματά τους με κρυπτονομίσματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο όγκος συναλλαγών συνολικά όλων των κρατικών νομισμάτων που εισέρρεαν στο ανταλλακτήριο για να ανταλλαγεί με κρυπτονομίσματα έχει υποχωρήσει 95% σε σχέση με την κορυφή του Νοεμβρίου του 2021.

Η εξήγηση είναι απλή. Παρασυρόμενοι από τις Σειρήνες του εύκολου και γρήγορου κέρδους, πολλοί (κυρίως νέοι επενδυτές) έσπευσαν να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο απογοητεύτηκαν. Αντιλήφθηκαν με τον σκληρό τρόπο πως, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο επενδυτικό χώρο, χρειάζεται να γνωρίζεις το αντικείμενο σε βάθος.

Όποιος αντιλαμβάνεται τον χώρο των κρυπτονομισμάτων ως τζόγο, αν αγνοεί την πραγματική αξία των τίτλων και τα συγχέει με τραπουλόχαρτα, είναι φανερό πως δεν έχει καταλάβει το σκεπτικό γύρω από αυτά. Όποιος θεωρεί πως θα επιτύχει χωρίς γνώσεις, μελέτη, ψυχραιμία και ισχυρή θέληση, είναι αναπόφευκτο να βιώσει απογοήτευση.

Οι σωστές προβλέψεις είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας, έρευνας και τύχης. Τα δύο πρώτα εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς.

Σταδιακά όλοι οι θεσμικοί στρέφονται προς το Bitcoin

Τελικά τι θα γίνει με το Bitcoin; Θα γίνει το κυρίαρχο νόμισμα στον κόσμο, όπως ευελπιστούν οι φανατικοί υποστηρικτές του ή πρόκειται για μια φούσκα που θα εξαφανιστεί, όπως υποστηρίζουν οι σκεπτικιστές και ενάντιοί του;

Ο Mohamed El-Erian, πρόεδρος του Queens’ College στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και σύμβουλος των Allianz και Gramercy, ισχυρίστηκε στο CNBC πως δεν θα συμβεί, τουλάχιστον σύντομα, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το Bitcoin δεν πρόκειται να εξαφανιστεί καθώς έχουν εισέλθει και το έχουν αναγνωρίσει θεσμικοί. Είναι πλέον μέρος του χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος και βρίσκεται στην πορεία της ωρίμανσής του.

Πράγματι ο El-Erian έχει δίκιο. Μετά το έμπρακτο ενδιαφέρον των BlackRock, Fidelity και άλλων μεγαθηρίων των παραδοσιακών επενδυτικών ιδρυμάτων της Wall Street, ήρθε η σειρά της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, με περιουσιακά στοιχεία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση.

Ο γερμανικός κολοσσός πρόκειται να προσφέρει στους πελάτες του υπηρεσίες θεματοφυλακής κρυπτονομισμάτων μέσω μιας συνεργασίας με την ελβετική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Taurus, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η γερμανική τράπεζα ήταν μία από τις λίγες εταιρείες που επένδυσαν σε έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Σειράς Β ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων για την Taurus, τον Φεβρουάριο του 2023. Η εταιρεία προσφέρει υποδομή επιχειρηματικού επιπέδου για την έκδοση, διαφύλαξη και trading κρυπτονομισμάτων και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό σημαίνει ότι η Deutsche Bank θα είναι, για πρώτη φορά, σε θέση να κατέχει περιορισμένο αριθμό κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες της, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας. Ωστόσο διευκρίνισε πως το trading δεν βρίσκεται στα «άμεσα σχέδιά» τους.

Ήδη διάφορες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Standard Chartered, BNY Mellon και Société Générale, προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για να γυρίσουμε στην BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, να επισημάνουμε πως έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος σε 4 από τις 5 μεγαλύτερες εισηγμένες που εξορύσσουν Bitcoin, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έχει παραδώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το iPhone φτηναίνει όταν κατέχεις Bitcoin

Θα κλείσουμε τη σημερινή μας παρέμβαση με ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που σχετίζεται με την παρουσίαση του νέου iPhone 15 από την Apple. Η τιμή του iPhone 15 στις ΗΠΑ ορίστηκε στα 799 δολάρια.

Άραγε πόσα Bitcoin θα έπρεπε να ξοδέψει κάποιος για να αγοράσει το νέο iPhone, κάθε φορά που έβγαινε ένα νέο μοντέλο;

Εδώ είναι η απάντηση:

  • iPhone 4s - 162 BTC
  • iPhone 5 - 53 BTC
  • iPhone 5s - 5 BTC
  • iPhone 6 - 1,7 BTC
  • iPhone 6s - 2,8 BTC
  • iPhone 7 - 1,1 BTC
  • iPhone 8 - 0,19 BTC
  • iPhone X - 0,14 BTC
  • iPhone XS - 0,15 BTC
  • iPhone 11 - 0,068 BTC
  • iPhone 12 - 0,051 BTC
  • iPhone 13 - 0,018 BTC
  • iPhone 14 - 0,042 BTC
  • iPhone 15 - 0,031 BTC 

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. 

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v