Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bουτάνε τα crypto, πέφτει 6% το Bitcoin

Το BitMEX ανέφερε «ασυνήθιστη δραστηριότητα», καθώς ένας χρήστης πούλησε πάνω από 400 Bitcoin σε διάστημα δύο ωρών. Πιθανότητα απατεώνα πωλητή ή ελαττωματικού αλγόριθμου. Κατρακυλά 9% το Ethereum.

Bουτάνε τα crypto, πέφτει 6% το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Βουτιά κάνουν οι τιμές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων, με το sell-off του Βitcoin να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. 

To Bitcoin έχει πέσει περίπου 14% από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα -είχε φτάσει σε ιστορικό υψηλό, πάνω από τις $73.000-, μετά από μια περίοδο αχαλίνωτης ζήτησης που προκλήθηκε από μια σειρά spot ETFs που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου. Το token εξακολουθεί να έχει άνοδο σχεδόν 50% το 2024.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, το BitMEX ανέφερε «ασυνήθιστη δραστηριότητα» στην αγορά BTC-USDT Spot Market, καθώς ένας χρήστης πούλησε πάνω από 400 Bitcoin σε διάστημα δύο ωρών. 

Ο χρήστης θα μπορούσε να ονομαστεί «απατεώνας πωλητής» καθώς έχει εμπλακεί σε μια ξαφνική, μαζική πώληση. Συνήθως, ένας απατεώνας πωλητής είναι ένα άτομο που εμπλέκεται σε μια απροσδόκητη πώληση μεγάλου όγκου περιουσιακών στοιχείων χωρίς καν να ενοχλείται για τον αντίκτυπο της τιμής.

Ο πωλητής Bitcoin του BitMEX θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απατεώνας, καθώς το ντάμπινγκ των 400 Bitcoin κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια πουλώντας σε δυσμενείς τιμές. Υπάρχει πιθανότητα η πώληση να εκτελέστηκε από έναν ελαττωματικό αλγόριθμο.

Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, το spot Βitcoin ETF της Grayscale είδε τη μεγαλύτερη ημερήσια εκροή από τις 11 Ιανουαρίου, η οποία ανήλθε στα 642,5 εκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Farside Investors.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για τον πληθωρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρέασαν ενδεχομένως και την τιμή του κρυπτονομίσματος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αύριο Τετάρτη.

Το Bitcoin χάνει 6,5%, στις $63.347, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Το Ethereum χάνει 9,5%, στις 3.222 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v