Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To 1% του συνόλου των Bitcoin κατέχει η MicroStrategy

Με δυο κινήσεις πώλησης μετατρέψιμων χαρτονομισμάτων, που ανέρχονται σε αξία 1,5 δισ. δολ., η εταιρεία λογισμικού τις τελευταίες μέρες έφτασε τα 214.246 token. Με υπερδιπλάσιο κόστος σε σχέση με πέρυσι.

To 1% του συνόλου των Bitcoin κατέχει η MicroStrategy

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η MicroStrategy Inc. πραγματοποίησε τη δεύτερη αγορά Bitcoin αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε λίγο περισσότερο από μια βδομάδα, αυξάνοντας τις συμμετοχές της εταιρείας σε περισσότερο από το 1% του συνόλου των κρυπτονομισμάτων που θα εκδοθούν ποτέ.

Η κατασκευάστρια λογισμικού για επιχειρήσεις, της οποίας η εταιρική στρατηγική περιλαμβάνει την αγορά ψηφιακών νομισμάτων, απέκτησε 9.245 Bitcoin έναντι 623 εκατ. δολ. μεταξύ 11 Μαρτίου και 18 Μαρτίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Τόσο η εν λόγω κίνηση όσο και η εξαγορά Bitcoin 821,7 εκατ. δολαρίων που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα χρηματοδοτήθηκαν κυρίως μέσω πώλησης μετατρέψιμων χαρτονομισμάτων.

Ο Michael Saylor, πρόεδρος και συνιδρυτής της MicroStrategy, άρχισε να αγοράζει Bitcoin το 2020 ως αντιστάθμιση πληθωρισμού και εναλλακτική λύση για τη διατήρηση μετρητών. Η εταιρεία κατέχει 214.246 token αξίας περίπου 14 δισ. δολαρίων. Το μέγιστο συνολικό ποσό Bitcoin είναι 21 εκατομμύρια, ενώ περίπου 19,7 εκατομμύρια token έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής. Εκτιμάται ότι το ορόσημο θα επιτευχθεί το 2140.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των Bitcoin αγοράστηκαν από τη MicroStrategy το 2024, με μέσο κόστος που υπερβαίνει το διπλάσιο του μέσου κόστους του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η μέση τιμή για την τελευταία απόκτηση Bitcoin ήταν 67.382 δολάρια, ενώ η μέση τιμή για τη συνολική συμμετοχή της MicroStrategy είναι 35.160 δολάρια, σύμφωνα με τη SEC. Το Bitcoin υποχώρησε 5,7% στα 63.500 δολάρια σήμερα Τρίτη.

Η MicroStrategy, με έδρα το Tysons Corner στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε την πώληση 603,75 εκατομμυρίων δολαρίων μετατρέψιμων ομολογιών μέσω ιδιωτικής πώλησης χθες, 18 Μαρτίου.

Δεν είναι, βέβαια, η μόνη εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις αυξανόμενες τιμές των μετοχών και τη ζήτηση για Bitcoin. Η Coinbase Global, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αύξησε την πώληση των δικών της μετατρέψιμων χαρτονομισμάτων στο 1,26 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v