Μικρή υποχώρηση 0,12% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Η συναλλακτική αξία στη διάρκεια της Τετάρτης ήταν από τις πιο υποτονικές των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά κατά -0,03% και αντιστοιχούν σε αμελητέας αρνητικής αξίας τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις 349 χιλ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 17/10/2018

Οι χθεσινές Ελληνικές πολιτικές εξελίξεις επέφεραν νέα υποχώρηση στις κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε τίτλους του εσωτερικού. Αποτέλεσμα ήταν το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς να καταγράψει μικρή υποχώρηση -0,12% και να διαμορφωθεί στα 6,223 εκατ. €.

Η συναλλακτική αξία στη διάρκεια της Τετάρτης ήταν από τις πιο υποτονικές των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά κατά -0,03% και αντιστοιχούν σε αμελητέας αρνητικής αξίας τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις 349 χιλ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε σε οριακά αρνητικά επίπεδα -0,04%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με κέρδη, οι 7 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,58%, τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,47% και τα Funds of Funds Μικτά με 0,36%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,22%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,90% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,68%.

Οι μεριδιούχοι δείχνουν να παρακολουθούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ίσως δούμε μία στάση αναμονής στο αμέσως βραχυπρόθεσμο διάστημα. Η συναλλακτική αξία στις περισσότερες κατηγορίες κινήθηκε σε μερικές χιλιάδες € και αν μπορεί να χαρακτηρισθεί μία διάθεση της επενδυτικής τάσης, θα λέγαμε, ότι ήταν σχετικά μικτή. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 341 χιλ. ε, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 248 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 219 χιλ. €. Αντιθέτως, σε εισροές τα Funds of Funds Μικτά με 473 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 134 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 132 χιλ. €.

Συνεχείς ανακατατάξεις στις κατηγορίες με τα 5 υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού: Μικτά με 20,94%, Funds of Funds Μικτά με 11,75%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,42%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 11,35% και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,92%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v